Bosch Rexroth wil projectactiviteiten verkopen • Metaal Magazine
Nieuws
Large Projects in Boxtel is onder meer gespecialiseerd in het produceren van grote speciale hydraulische cilinders (foto: Bosch Rexroth).

Bosch Rexroth is van plan om haar projectactiviteiten (Large Projects) in Boxtel te verkopen. Het verwerven en realiseren van grote complexe projecten wordt niet langer gezien als kern-business voor het bedrijf. Er wordt een industriële investeerder gezocht. Op de locatie in Boxtel werken ongeveer 300 van de 500 medewerkers voor Large Projects.

In Boxtel ontwikkelt en produceert het bedrijf cilinderproducten en -systemen en realiseert het turn-key projecten voor met name Marine & Offshore, Civiele Techniek, Motion & Research Technology en Renewable Energy. Daarnaast levert het services gerelateerd aan deze projecten, systemen en producten. Dat meldt Aandrijftechniek.

‘Betere opties denkbaar’

“Wij zijn ervan overtuigd dat er voor de Large Project activiteiten – die gebaseerd zijn op sterke technische capaciteiten en specifieke knowhow – betere opties zijn voor een positieve ontwikkeling. Namelijk wanneer deze worden gevoerd onder het industriële eigendom van een bedrijf dat zich richt op het zakendoen in de wereld van projecten business”, zegt Steffen Haack, lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth en verantwoordelijk voor engineeringactiviteiten en voor de divisie Industriële Hydrauliek.

De personeelsvertegenwoordigers en medewerkers zijn geïnformeerd over de plannen om een industriële investeerder te zoeken. Zij worden op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.

Large Projects

Bij Large Projects adviseert Bosch Rexroth haar klanten niet alleen over het juiste aandrijf- en besturingsconcept. Het bedrijf treedt ook op als hoofdaannemer voor de aandrijf- en besturingstechniek. Van projectmanagement, coördinatie van een groot aantal leveranciers en partners tot inbedrijfstelling. Bosch Rexroth neemt tevens de verantwoordelijkheid voor het systeem op zich.

Bosch Rexroth heeft in de afgelopen decennia wereldwijd tal van complexe grote projecten succesvol afgerond, zoals de aandrijf- en besturingsoplossing voor de Maeslantkering, een van de belangrijkste stormvloedkeringen van de Deltawerken in Nederland.

Verkoop en service blijft

Op de locatie in Boxtel werken in totaal zo’n 500 mensen, waarvan 300 voor Large Projects. Naast de Large Projects business is de nationale verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth in Nederland er gevestigd.

Zij blijven klanten bedienen en optreden als partner en aandrijf- en besturingsspecialist voor aandrijfvraagstukken, service en training voor de Nederlandse markt. Verder zijn op de locatie in Boxtel ook delen van de administratie van de Bosch Groep in Nederland ondergebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven