Ga naar hoofdinhoud

Kaltenbach (Gietart) heeft plannen voor verhuizing

Kaltenbach (Gietart) heeft vergevorderde plannen om te gaan verhuizen, meldt het bedrijf op Facebook. De fabrikant van machines voor oppervlaktebehandeling vindt de productielocatie in Hengelo te klein geworden. Hoewel het bedrijf vertrekt van de historische locatie gaat het niet weg uit Hengelo.

Het Duitse Kaltenbach dat in 2009 Gietart heeft overgenomen, voert die naam nog altijd op de machines die in Hengelo worden geproduceerd.

Verkoop stijgt jaarlijks met 30%

Hoewel het bedrijf het enige jaren best moeilijk heeft gehad, stijgt de verkoop bij Kaltenbach inmiddels jaarlijks met 30%.

Het zou zelfs nog meer kunnen stijgen als het bedrijf over voldoende nieuwe mensen en nieuwe middelen zou kunnen beschikken, zegt Kaltenbach-ceo Stephan Toxopeüs.

Uitbreiding van de huidige locatie aan de Pruisische Veldweg is geen optie omdat de locatie (met fabriek en kantoren) midden in een woonwijk zit. De gemeente ziet het bedrijf ook liever verhuizen, zodat op de plek woningen gebouwd kunnen worden.

Zelf woonwijk ontwikkelen

De familie Grenzebach, de Duitse eigenaar van Kaltenbach, heeft hier wel oren naar. Zij ziet mogelijkheden om het 2,2 hectare grote gebied zelf te gaan ontwikkelen. Op de plek komt dan over enkele jaren een nieuwe woonwijk, die plaats biedt aan ruim 100 woningen.

Het bedrijf geeft aan inmiddels meerdere opties voor een nieuwe productielocatie met meer mogelijkheden te hebben. Weggaan uit Hengelo is voor het bedrijf echter geen optie.

Twents bedrijf

“We hebben betrokken en loyale medewerkers met veel kennis en willen deze mensen graag behouden”, aldus het bedrijf. “We zijn en blijven een Twents bedrijf”, zegt Toxopeüs in Tubantia. En: “Het is lokaal voor lokaal.”

Bij Kaltenbach in Hengelo werken nu nog zo’n 80 mensen, maar het bedrijf wil verder doorgroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven