Kaltenbach neemt Gietart over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kaltenbach neemt Gietart over

Kaltenbach, met hoofdkantoor in Lörrach (D), heeft met ingang van 20 november 2009 met de overname van de activa (Asset Deal), diverse onderdelen van Gietart Machinefabriek te Hengelo verkregen. Gietart Machinefabriek vroeg 11 november 2009 surséance van betaling aan en bevindt zich vanaf 18 november 2009 in staat van faillissement.

Met de investering binnen het bereik van straal- en conserveringsystemen bouwt Kaltenbach zijn leidende positie als totaalleverancier van systemen voor profielstaal- en plaatbewerking uit. “Wij hebben op de locatie Hengelo de nieuwe dochterfirma Kaltenbach Shotblast & Painting Systems opgericht en deze is vanaf 23 november 2009 actief. In eerste instantie zal deze onderneming aan in totaal 65 medewerkers een vaste arbeidsplaats bieden”, aldus Valentin Kaltenbach, de directeur van het nieuwe bedrijf.

 

Kaltenbach Gietart

Valentin Kaltenbach tijdens het International Partners in Steel 2009 (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Gietart werd in 1922 opgericht en telt mee als een wereldwijde leidende fabrikant van straal- en conserveringssystemen voor de staalverwerkende industrie. De firma bereikte met zijn meer dan 100 medewerkers aan het einde een jaaromzet van 30 miljoen Euro, waarbij ca. 90% van de omzet in het buiten land behaald werd.

 

Mijlpaal

Met de geslaagde doorstart ziet Valentin Kaltenbach grote kansen: “De instap in het nieuwe werkbereik stralen en conserveren was noodzakelijk om onze klanten en de staalmarkt in zijn geheel ook verder met onderdelen, slijtdelen, service en nieuwe machines van het fabricaat Gietart te kunnen bedienen. De transactie is een belangrijke mijlpaal voor ons, om onze leidinggevende positie op het gebied van profielstaal- en plaatbewerking verder uit te bouwen. De producten van Gietart en Kaltenbach vullen zich dan ook perfect aan.”

 

De integratie van de verkregen onderneming zal in de Kaltenbach-Groep zo snel mogelijk plaats vinden, waarbij het zwaartepunt van de onderneming op de lokatie Hengelo onveranderd blijft. Net zoals op alle andere locaties zet Kaltenbach naar de toekomst, ook in Hengelo versterkt in op productie in eigen huis.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven