Ga naar hoofdinhoud

HTM Technologies neemt UMI over

HTM Technologies heeft UMI uit Uitgeest overgenomen, meldt het bedrijf op LinkedIn. Het bedrijf zal vanuit Uitgeest de activiteiten en volledige productie voortzetten onder de naam HTM-UMI.

UMI (Uitgeest Mechanische Industrie) dat vooral technisch hoogwaardige onderdelen voor aerospace ontwerpt en produceert, werd in juni failliet verklaard. Nu maakt het onder HTM Technologies een doorstart.

‘Mooie aanvulling’

HTM Technologies ziet aerospace als mooie aanvulling van het portfolio dat op dit gebied vooral defensie en luchtvaart beslaat.

Behalve onderdelen voor de ruimtevaart produceert UMI ook onderdelen voor nucleaire geneeskunde. Ook die productie blijft volledig op de huidige locatie in Uitgeest.

Terugval

Het bedrijf, dat in 1996 begon en ook bekend is onder de naam Algemene Machinebouw Noord-Holland, kreeg in 2017 te maken met een terugval. Corona zorgde voor een verdere financiële achteruitgang.

Een reorganisatie, waarbij het aantal medewerkers gehalveerd wordt tot 17, zorgde aanvankelijk voor een opleving, maar die was van korte duur doordat het aantal opdrachtgevers afnam.

HTM heeft vestigingen in Almere (Technologies), Hengelo (Aerotec en PSM: Precision Sheet Metal) en Goor (IP: Industrial Partner, voor grote componenten) en telt in totaal 120 medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven