Hermle laat kanaal van 3,4 groeien in blok metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle laat kanaal van 3,4 groeien in blok metaal

In het werkstuk dat Hermle in Frankfurt toonde, waren ook koperen segmenten aangebracht (in de vorm van het logo van Hermle

Hermle was vorige week zonder machines naar de EuroMold 2015 in Frankfurt (D) gekomen, maar dat maakte een bezoek aan de stand in hal 8 niet minder interessant. Geëxposeerd werd een ‘Weltneuheit’: een blok metaal van het materiaal 1.2344 van 220 kg waarop in een opgegroeid deel van 40 kg (ook van 1.2344) o.a. een kanaal van 3,4 m lang met een diameter van 18 mm en een oppervlak van 317 vierkante millimeter was ondergebracht.

Bezoekers van de EuroMold konden het opgegroeide koelkanaal ’testen’ met glazen knikkers. Heel apart om een stuiter door een grote bol metaal te horen rollen. Hermle maakt gebruik van de zogheten MPA-technologie (‘Metall-Pulver-Auftrags-verfahren’). Dit is een spuitprocédé. Dit maakt het mogelijk om materialen te verspuiten die gelet op smelttemperaturen elkaar niet verdragen. In het deel op de beurs waren op die manier tevens koperen segmenten aangebracht. Voor het inbedden van het kanaal wordt gebruik gemaakt van een verspuitbaar vulmateriaal, dat na het opgroeien van het deel door oplossen verwijderd wordt.

Het demodeel van Hermle tijdens de EuroMold 2014 in Frankfurt. Met knikkers konder beursbezoeker zich overtuigen van de aanwezigheid van het 3,4 m lange kanaal dat in dit deel ingebed is (foto's: Reinold Tomberg)
Het demodeel van Hermle tijdens de EuroMold 2014 in Frankfurt. Met knikkers konder beursbezoeker zich overtuigen van de aanwezigheid van het 3,4 m lange kanaal dat in dit deel ingebed is (foto’s: Reinold Tomberg)

Volgend voorjaar tijdens het open huis van Hermle in Gosheim zal Hermle ongetwijfeld ook aandacht geven aan de MPA-technolgie. Alleen klanten van  Hermle kunnen dus werkstukken waaraan gewerkt is met de MPA-technologie bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven