Glasparelstralen met Ra = 0,5 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Glasparelstralen met Ra = 0,5

Tijdens de eerste editie van Surface, de vakbeurs over oppervlaktebehandeling van materialen, die plaatsvond van 12 t/m 14 oktober in ‘s-Hertogenbosch, verraste RVS Finish uit Bergeijk met een gestraald oppervlak met een ruwheid van slechts Ra = 0,5.

Volgens de mensen achter RVS Finish wordt deze gestraalde kwaliteit van Ra = 0,5 behaald met glasparelstralen. Normaal liggen de oppervlakteruwheden bij glasparelstralen veel hoger, maar dankzij een geheim procedé ontwikkeld in samenwerking met Holland Mineraal, wordt deze uitzonderlijk hoge kwaliteit behaald.  

 

RVS finish met Ra = 0,5 bij glasparelstralen

De lage oppervlakteruwheid van Ra = 0,5 zorgde voor een nominatie bij de Surface 2010 Innovatieprijs (foto: Paul Quaedvlieg)

 

RVS Finish is een totaalleverancier op het gebied van oppervlaktebehandeling. Driek Brouwers, bedrijfsleider van RVS Finish: “Naast de straalcabines voor glasparel en keramisch stralen hebben we de beschikking over diverse slijp-, borstel, trommel- , ontbraam en polijstmachines. Om geen vervuiling met de roestvast stalen producten in de straalcabines te krijgen, hebben we alle slijpwerkzaamheden in een aparte ruimte ondergebracht.”

 

Metaal Magazine was in maart 2009 bij RVS Finish in Bergeijk en schreef een artikel over deze innovatieve oppervlaktespecialist.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven