'Geïntegreerde smart industries nodig' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Geïntegreerde smart industries nodig’

‘Integrated smart industries for recovery in Europe’. Dat is de titel van de paneldiscussie van FME die ASML, Trumpf en Zeiss zullen houden als livestream tijdens de digitale editie van de Hannover Messe. De sessie is op woensdag 14 april tussen 13 en 14 uur.

De toekomstige strategische positie van de EU in de wereld hangt af van haar vermogen om in de voorhoede te kunnen blijven van de wereldwijde race om de ontwikkeling en toepassing van sleuteltechnologieën, meldt organisator FME.

Grensoverschrijdende samenwerking

“Daarvoor is het van vitaal belang om de digitale en technische weerbaarheid van de EU te versterken.”

Tijdens deze online sessie wordt aan de hand van het Nederlands-Duitse succesverhaal van ASML, Zeiss en Trumpf ingegaan op de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van EUV-technologie (extreme ultraviolet lithography).

Nederlands-Duits succesverhaal

“Deze samenwerking creëert niet alleen een nieuwe basis voor digitalisering in diverse toepassingsgebieden, maar versterkt ook de Europese positie in de wereldwijde halfgeleiderindustrie en creëert banen.”

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de FME en voorzitter van het Smart Industry Platform, gaat in discussie met (onder voorbehoud) Mona Keijzer, demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Peter Wennink, CEO ASML, Dr. Karl Lamprecht, voorzitter en CEO Zeiss Group, en Dr. Peter Leibinger, CTO Trumpf.

De sessie op de digitale editie van Hannover Messe, in het kader van Industrie 4.0, wordt gehouden door exposant Holland High Tech House, het digitale Holland Paviljoen met diverse Nederlandse bedrijven en kennisinstituten in de hightech.

Lees ook:

ASML boekt miljardenorder (25 februari 2021)

Hannover Messe – digitale editie (agenda)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven