Ga naar hoofdinhoud

Foekema rondt plaatkanten af met machine NS Maquinas

De NS DM1100C ontbraammachine van Foekema (foto's: Hevami)

Onlangs heeft de firma Foekema Plaatbewerking uit Lemmer een ontbraam- en afrondingsmachine in gebruik genomen van het fabricaat NS Maquinas uit Portugal, die in Nederland en België vertegenwoordigd wordt door de firma Hevami Oppervlaktetechniek uit Veghel.

Vanwege de toenemende vraag van klanten uit de voedingsmiddelenindustrie, die graag afgeronde lasersnijdelen willen hebben omwille van hygiëne en verwondingsgevaar en vanwege de vraag van klanten die graag afgeronde staaldelen wilden hebben voor een betere hechting van de poedercoating of zinklaag, is Foekema overgaan tot de aankoop van de NS DM1100C ontbraammachine.

Afgeronde plaatdelen
Afgeronde plaatdelen

Dwarsband

De aangekochte machine wordt ook wel een dwarsband-ontbraammachine genoemd omdat de machine is voorzien van een tweetal dwarsbanden. Deze dwarsbanden zijn voorzien van schuurblokken die bestaan uit schuurlamellen in combinatie met scotch brite. Hierbij zorgen de schuurlamellen voor het verwijderen van de braam en voor de gewenste kantenafronding. De tussenliggende scotch brite zorgt voor de  finishing. De DM1100C ontbraammachine heeft een werkbreedte van 1100 mm. Naast de grotere plaatdelen kunnen kleine plaatdelen (25 mm x25 mm) bewerkt kunnen worden. De schuurbanden laten zich binnen een paar minuten wisselen en ook het reinigen van de machine is in korte tijd uit te voeren.

Afgerond lasersnijwerk van roestvast staal
Afgerond lasersnijwerk van roestvast staal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven