FNV zint op acties bij Fokker na afwijzen ultimatum - MET UPDATE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FNV zint op acties bij Fokker na afwijzen ultimatum – MET UPDATE

FNV Metaal bereidt acties en stakingen voor bij Fokker Elmo in Hoogerheide, nu Fokker het op 7 februari gestelde ultimatum heeft afgewezen. De vakbond eist dat werknemers van Fokker Elmo uit Hoogerheide eenzelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond.  

 “Onbegrijpelijk dat Fokker ons ultimatum afwijst”, reageert FNV Metaal-bestuurder Jan Meeder. “Dat betekent dat we nu op korte termijn acties en stakingen gaan voorbereiden. De actiebereidheid onder onze leden is groot.”

GKN Fokker liet vorig jaar maart aan de vakbonden weten dat zij de vestigingen in Helmond en in Hoogerheide wilden sluiten, om uiteindelijk alle activiteiten onder te brengen bij Fokker in Papendrecht.

Vervolgens werd er voor de ruim 1.000 getroffen werknemers een zogenaamde verplaatsingsregeling afgesproken. Deze regeling bestaat uit een vertrek- en een transferregeling.

‘Dit pikken onze leden niet’

“Maar onlangs bleek dat de Fokker-directie met de ondernemingsraad, buiten ons om, extra afspraken had gemaakt voor de werknemers van Fokker Landing Gear uit Helmond”, stelt Meeder:

“Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Dit pikken onze leden bij Fokker Elmo niet.”

“Wij eisen dan ook een gelijkwaardige behandeling en een gelijkluidende regeling voor alle Fokker werknemers. Het gaat tenslotte om duizenden en soms tienduizenden euro’s meer per werknemer aan compensatie voor de verhuizing naar Papendrecht.”

UPDATE

(10 februari 2023)

FNV Metaal kondigt aan op 14 februari een 24-uursstaking te houden bij Fokker Elmo in Hoogerheide. Meeder: “De actiebereidheid onder onze leden is groot, dus we gaan nu vol in staking. Er moet nu echt snel een gelijkluidende regeling voor alle getroffen Fokker werknemers komen, anders blijft het niet bij deze eerste stakingsdag.”

GKN Aerospace heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers. De locatie Fokker Papendrecht zal uiteindelijk werk gaan bieden aan ongeveer 1.800 werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven