Ga naar hoofdinhoud

Etteplan neemt DDCom over

Etteplan neemt het Nederlandse DDCom over. Met de overname van deze technische documentatie- en visualisatiespecialist breidt Etteplan de activiteiten in Nederland verder. Ook versterkt het Finse bedrijf de capaciteiten op het gebied van technische documentatie, met name in 3D content-gebaseerde animatie- en visualisatiediensten (foto). 

DDCom is gevestigd in de regio Eindhoven en heeft zo’n 15 specialisten in dienst. De klanten van het bedrijf opereren in de automobiel-, hightech-, med-tech- en productindustrie, waaronder DAF Trucks, ASML, VDL, Philips en & Shimano.

Door de overname versterkt Etteplan haar vermogen om technische documentatieoplossingen en -diensten in Nederland  te leveren”, zegt Mikael Vatn, senior vice-president, Technical Documentations Solutions bij Etteplan.

“De overname is ook een voortzetting van investeringen in digitalisering en technische documentatie die Etteplan de afgelopen jaren heeft gedaan.”

‘Klant vraagt om animatie en visualisatie’

“Animatie en visualisatie van informatie is iets waar onze klanten om vragen”, aldus Guido Abbenhuis, director, Central Europe, Technical Documentation Solutions bij Etteplan.

“We zijn blij dat we dat kunnen bieden aan de hele productlevenscyclus van R&D en assemblage tot training, installatie en serviceonderhoud. De diensten van DDCom vullen ons aanbod op een zeer goede manier aan.”

“We sluiten ons graag aan bij Etteplan”, zegt Frank Cock, eigenaar van DDCom. “Hun wereldwijd opererende klanten, brede serviceaanbod en vastberadenheid voor het ontwikkelen van technische documentatieoplossingen van wereldklasse maken het een perfecte thuisbasis voor onze specialisten en bieden hen meerdere mogelijkheden voor professionele ontwikkeling in de toekomst.”

Zes locaties in Nederland

Etteplan heeft momenteel bijna 4.000 professionals in dienst, in Finland, Nederland, Zweden, Duitsland, Polen, Denemarken en China. 

Na de overname heeft Etteplan in Nederland ruim 200 mensen in dienst op zes verschillende locaties.

Het bedrijf begon zijn Nederlandse activiteiten in 2012 door de overname van de technische documentatieactiviteiten van Tedopres.

In 2019 heeft Etteplan haar aanwezigheid versterkt door de overname van de technische documentatiespecialist Triview Technical Communication.

In 2020 breidde het bedrijf zijn Nederlandse activiteiten uit naar engineering solutions door de overname van Tegema, een productiesysteemintegrator gespecialiseerd in op maat gemaakte precisiemechanica en mechatronica.

Lees ook:

Etteplan neemt Duitse Cognitas over (27 januari 2022)

Tegema overgenomen door Etteplan (18 september 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven