Tegema overgenomen door Etteplan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tegema overgenomen door Etteplan

Het Nederlandse Tegema is overgenomen door het Finse Etteplan. De overname van de productie-systemintegrator is een volgende stap in de internationale groei van Etteplan. Met de overname start het bedrijf nu ook engineeringdiensten in Nederland. Het overnamebedrag wordt niet openbaar gemaakt.

Er werken zo’n 100 experts voor  Tegema in Eindhoven en Arnhem. In 2019 bedroeg de omzet van het bedrijf ongeveer 11 miljoen euro.

‘Groeiende vraag’

“Er is een groeiende vraag naar maatwerk en intelligentere productieoplossingen”, zegt Etteplan’s president en CEO Juha Näkki.

“In combinatie met onze bestaande kennis van productietechnologieën versterkt de overname ons aanbod op dit gebied en genereert het interessant groeipotentieel.”.

‘Nieuw soort aanbod’

“Het wereldwijde serviceaanbod en de softwaremogelijkheden van Etteplan in combinatie met onze productieoplossingen en assemblagekennis biedt ons veel nieuwe mogelijkheden om een nieuw soort aanbod aan klanten te ontwikkelen”, zegt Pierre van Lamsweerde, CEO van Tegema.

Tegema

Tegema levert productieoplossingen, productiecellen en apparatuur voor klanten op het gebied van semiconductors (Trymax en GL Precision), electronica (Neways), mobiliteit (onder meer DAF), fotonica en medical.

Het bedrijf is specialist in precisiemechanica en mechatronica en combineert dat met de nieuwste robotica, software en technologieën.

Tegema heeft een eigen Teglab, een clean room en een moderne werkplaats waar productiegereedschappen (deels geautomatiseerd) worden geassembleerd.

“De overname van Tegema past goed in onze strategie”, zegt Näkki. “Het is namelijk de bedoeling om ons volledige dienstenaanbod uit te breiden naar al onze huidige markten.”

Het betreden van technische dienstverlening in Nederland is een belangrijke stap in deze richting, vervolgt hij.

“Ons doel is dat meer dan de helft van onze omzet in 2024 buiten Finland komt.”

Etteplan

Etteplan heeft na de overname in Nederland zo’n 200 mensen in dienst op 5 verschillende locaties.

Het bedrijf startte in Nederland met de overname van Tedopress (technische documentatie).

Vorig jaar versterkte Etteplan zijn aanwezigheid in Nederland toen Triview Technical Communication uit Soesterberg (eveneens technische documentatie) werd overgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven