Etteplan neemt Duitse Cognitas over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Etteplan neemt Duitse Cognitas over

Etteplan heeft Cognitas GmbH overgenomen van Canon Germany GmbH. De overname versterkt de positie van het Finse bedrijf in Duitsland. Etteplan, dat ook in de high tech campus in Eindhoven zit, zet zo ook de strategische investeringen in Centraal-Europa voort. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet te publiceren.

Het Duitse Cognitas is gespecialiseerd in levenscyclusbeheer van technische informatie. “Met de overname worden we een marktleider in technische documentatie in Duitsland en versterken we onze leidende positie in Europa”, vertelt Juha Näkki, president en CEO van Etteplan.

Cognitas, in 2000 opgericht vanuit Siemens en sinds 2014 eigendom van Canon Duitsland, is een Duits consultancy-bedrijf met een jaaromzet van ongeveer 15 miljoen euro met 200 professionals in consulting en het schrijven en beheren van technische informatie.

“Met de overname versterken we onze leidende positie op het gebied van technische documentatie in Europa”, aldus Näkki. “Het is in lijn met de groeistrategie van Etteplan, omdat het onze expertise aanvult en onze internationale aanwezigheid vergroot.”

‘Nieuw potentieel’

Hij ziet Cognitas nieuwe klanten met nieuw potentieel brengen. “Ook versterkt het onze mogelijkheden aanzienlijk om technische documentatieoplossingen en diensten aan een breder scala van klanten te leveren.”

Etteplan stelt marktleider in technische documentatie te zijn in Finland en in Nederland, en na de acquisitie met Cognitas ook in Duitsland.

“We zijn verheugd deel uit te maken van Etteplan. We zullen een goed nieuw onderkomen hebben in een zich snel ontwikkelend groeiend bedrijf waar technische documentatie een van de belangrijkste bedrijfsgebieden is”, zegt Bernhard Huber, managing director van Cognitas.

Vanuit 6 landen

Etteplan levert oplossingen voor industriële apparatuur en technische installaties, software en geïntegreerde systemen, en technische documentatie-oplossingen aan bedrijven in de productie-industrie.

Er werken momenteel ruim 3.800 werknemers in Finland, Zweden, Nederland, Duitsland, Polen en China. In 2020 genereerde het bedrijf een omzet van ongeveer 260 miljoen euro.

Na de overname heeft Etteplan wereldwijd meer dan 850 experts in dienst op verschillende gebieden van technische documentatie in de 6 landen.

Aanwezigheid in Duitsland 

Etteplan begon de Duitse activiteiten in 2015 met de overname van de technische documentatieactiviteiten van Arvato AG. In 2019 breidde Etteplan zijn activiteiten in Duitsland uit naar engineeringdiensten en nam EMP Engineering Alliance over.

In mei 2021 nam het bedrijf technisch documentatiespecialist F.I.T. Fahrzeug Ingenieurtechnik GmbH over, dat gespecialiseerd is in overheidsvoertuigen en de defensie-industrie.

In september 2021 volgde BST Buck Systemtechnik GmbH, gespecialiseerd in softwareontwikkeling, procesautomatisering en hardware-engineering.

Na de overname opereert Etteplan in Duitsland in 16 verschillende steden en heeft daar meer dan 400 technische experts in dienst, waarvan bijna 250 gespecialiseerd in technische documentatie.

Lees ook:

HowTo belooft ‘digitale sprong voorwaarts’ (26 maart 2021)

Tegema overgenomen door Etteplan (18 september 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven