HowTo belooft 'digitale sprong voorwaarts' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HowTo belooft ‘digitale sprong voorwaarts’

Etteplan HowTo van Etteplan is, aldus het bedrijf, een digitale sprong voorwaarts in het opstellen en distribueren van technische informatie. Het is een compleet nieuwe cloud-gebaseerde dienst voor het efficiënt opstellen, veilig hosten en op aanvraag via meerdere kanalen distribueren van technische informatie voor industriële apparatuur en andere behoeften van de productie-industrie.

Etteplan HowTo is een end-to-end service en maakt soepele vertalingen, directe distributie van wijzigingen en flexibele, andere invulling van nieuwe behoeften aan technische informatie mogelijk. Etteplan HowTo structureert digitale technische informatie en slaat deze op in de cloud, waarbij de gegevens in een interactief format worden gezet.

De informatie is voor gebruikers toegankelijk via een applicatie of gebruikersinterface met de smartphone, tablet of laptop. Volledig doorzoekbare en altijd actuele technische informatie is online beschikbaar voor professionele gebruikers met een door hen gekozen apparaat.

Verhoging productiviteit

Digitale technische informatie die als een online bron op aanvraag wordt aangeboden, verhoogt de productiviteit van monteurs, technici en specialisten bij het uitvoeren van installatie-, onderhouds- en andere veeleisende werkzaamheden over de hele wereld, stelt Etteplan.

Omdat aanzienlijk minder tijd wordt verspild aan het zoeken naar cruciale informatie, stijgt het percentage van geslaagde reparaties bij de eerste interventie, worden processen sneller en efficiënter en neemt de tevredenheid van zowel de werknemer als van de klant toe, geeft het bedrijf aan.

“Cloud-gebaseerde en doorzoekbare technische informatie biedt gebruikers direct een oplossing op een moment waarop zij voorheen bezorgd en gefrustreerd raakten, omdat zij geen specifieke antwoorden kregen,” legt Mikael Vatn, senior vice president Technische documentatie-oplossingen bij Etteplan, uit.

“De eerste implementaties toonden duidelijke toename van de productiviteit bij het uitvoeren van verschillende installatie-, bedienings- en onderhoudswerkzaamheden dankzij eenvoudige toegang op aanvraag tot het juiste stukje informatie op het juiste moment.”

Strakkere planning

Ter ondersteuning van snellere ontwikkeling en eisen op het gebied van marktintroductietijd moet de productie van technische informatie volgens steeds strakkere planningen gebeuren. Daarbij moet tegelijkertijd aan toepasselijke voorschriften voor verschillende markten worden voldaan.

Hergebruik van content voor nieuwe producten en aanvulling van handleidingen met meer afbeeldingen en distributie vanuit een cloud-platform betekenen een volledige transformatie van het proces betreffende het opstellen en publiceren van technische informatie, aldus het bedrijf.

“Etteplan HowTo is een resultaat van vernieuwend denken en investering in het ontmantelen en het opnieuw uitvinden van het gehele proces van de productie en het gebruik van professionele technische informatie”, zegt Vatn. “Het belangrijkste doel was verhoging van de efficiëntie bij het opstellen, vertalen, hergebruiken en distribueren van informatie. Wij zeggen met trots dat wij ondanks de uitdagingen in de markt in staat zijn geweest een dergelijke hervormende dienst te ontwikkelen.”

Verhogen veiligheid

Cloud-gebaseerde distributie van technische informatie is een stap voorwaarts in het verhogen van de veiligheid op het werk, omdat handleidingen altijd bereikbaar en actueel zijn. Bij complexe technische taken is een eenvoudig te begrijpen instructie van essentieel belang om correcte uitvoering van alle taken en processen te garanderen.

De analysefuncties van Etteplan HowTo leveren feedback over hoe en wanneer informatie wordt gebruikt, zodat leveranciers inzicht krijgen om zowel de informatie als het product of de dienst zelf te verbeteren, geeft Etteplan aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven