Eerste certificaten voor studenten cobotpool • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eerste certificaten voor studenten cobotpool

Micha en Stan, studenten van de cobotpool van Daltion College, hebben als eersten hun certificaat Cobotpool ontvangen. Zij liepen de eerste 10 weken stage bij Droste Bejah en Itter. De afgelopen weken hebben zij oplossingen bedacht voor PM en Schurter Group. Of het nu een druppeltje vet is om lagers goed te laten lopen of om een nauwkeurig kitrandje te maken.

Bij de Cobotpool is bij diverse automatiseringsvragen gekeken of de collaboratieve robot dit zou kunnen doen, stelt IQ Blvd.

De studenten mochten onder meer de cobots programmeren, position-tools maken, de juiste materialen en grippers uitzoeken én natuurlijk uittesten of wat zij hadden bedacht ook daadwerkelijk werkt.

Zo is er binnen vier bedrijven van de IQ Blvd op een laagdrempelige manier een experiment gestart.

Leerzaam voor studenten en bedrijven

De studenten kijken terug op een leerzame periode. “Wij vonden het erg leuk om te doen, want we kregen diverse opdrachten bij meerdere bedrijven. Het was wel even goed plannen om alles gereed te krijgen, maar dat was ook juist leuk.”

De bedrijven gaan nu zelf verder met de doorontwikkeling, want ook zij hebben veel geleerd van deze cobotpool.

IQ Blvd

IQ Blvd vertegenwoordigt een groep bedrijven in de maakindustrie. Dit bedrijvencluster werkt samen aan innovatie, digitalisering en de toepassing van slimmere procestechnologieën. De cobotpool is een voorbeeld van zo’n samenwerking.

De bedrijven die bij IQ Blvd zijn aangesloten, bevinden zich in het gebied tussen Emmen, Hoogeveen, Zwolle en Almelo. Het kantoor van IQ Blvd staat in Hardenberg

Lees ook:

Cobotpool voor maakbedrijven (13 september 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven