Cobotpool voor maakbedrijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cobotpool voor maakbedrijven

De eerste cobot van de IQ Blvd Cobotpool bij Itter (foto IQ Blvd).

IQ Blvd is gestart met Cobotpool. In deze pool kunnen deelnemende maakbedrijven op een laagdrempelige manier kennismaken met cobots. Ze kunnen dan samen met studenten een experiment in hun bedrijf starten.

Itter in Hardenberg is de eerste binnen de pool die met de collaborative robot aan de slag gaat. Directeur Frank Wiersma vindt het mooi dat deze cobotpool nu vanuit IQ Blvd is opgepakt.

“We zagen al wel veel mogelijkheden voor cobots binnen ons bedrijf. Maar het ontbrak ons aan tijd om er een start mee te maken.”

‘Op ideale moment’

“De cobotpool vanuit de IQ Blvd komt op het ideale moment”, vervolgt hij. “Het neemt de begeleiding van het project uit handen en laat ons op een laagdrempelige manier kennismaken met de mogelijkheden van cobots.”

“Dit maakt de implementatie in de toekomst makkelijker, doordat er meer bekend is van de eisen aan de hardware”, vertelt Wiersma.

“Doordat ook de medewerkers kennismaken met de mogelijkheden, kunnen zij van meet af aan meedenken over het vergroten van het toepassingsgebied.”

Cluster maakindustrie

IQ Blvd is een bedrijvencluster voor de maakindustrie, waar maakbedrijven, talent, overheid, onderwijs- en kennisinstellingen elkaar vinden en krachten bundelen.

Het is ontstaan in de regio Hardenberg met inmiddels een netwerk van bedrijven uit de regio Drenthe, Twente en Zwolle.

IQ Blvd heeft drie pijlers : talent in de regio, smart industry en innovatie en ondernemerschap.

Behalve Cobotpool starten ook nog de leerkringen Cobot expert, Strategische personeelsplanning en Employer Branding. De eerste interactieve sessie voor Cybersecurity is inmiddels van start gegaan.

Itter vertelt in het komende nummer van MTL Metaal Magazine over aluminium verspaning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven