Dumaco neemt rvs-plaatwerkbedrijven over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dumaco neemt rvs-plaatwerkbedrijven over

Dumaco heeft rvs-plaatwerkspecialisten Heurkens & van Veluw en ReviconBarosta overgenomen. Daarmee stelt het bedrijf in één klap de leidende rvs-toeleverancier van Nederland te zijn geworden en zijn positie als grootste plaatwerkspecialist van de Benelux te verstevigen.

De strategie van Dumaco is gericht op het leveren van onderdelen, samengestelde onderdelen en subassemblages in een aantal strategisch gekozen markten. “Door deze overnames is Dumaco in staat om voor klanten een nog groter deel van het productieproces uit handen te nemen,” zegt Tom Sanders, CEO van Dumaco.

“Dat gaat verder dan het realiseren van onderdelen of samengestelde producten: onze materiaal- en constructiekennis maakt al in de ontwerpfase het verschil. Wij kunnen materiaal, ontwerp, productie en kwaliteitscontrole nu nog beter naadloos afstemmen op de keten en wensen van de klant.”

“De markt van plaatbewerking is versnipperd”, zei Sanders eerder al in vakblad Metaal Magazine. “Daarom is het goed om krachten te bundelen; zowel voor plaatbewerkers als klanten.”

De rvs-bewerkingsmogelijkheden zijn per direct beschikbaar voor alle klanten. De bedrijven worden geleidelijk steeds meer een onderdeel van Dumaco’s marktbenadering.

Heurkens & van Veluw

Heurkens & van Veluw uit Oss is een toeleverancier gespecialiseerd in rvs-plaatbewerking, framebouw en lassamenstellingen uit rvs, aluminium en staal. Het bedrijf werkt volgens het one-stop-shop principe en procesoptimalisatie, doorlooptijdverkorting & automatisering zijn er speerpunten.

ReviconBarosta

ReviconBarosta uit Woerden  is een rvs-plaatwerkspecialist in de breedste zin van het woord. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt doordat er een eigen engineeringafdeling is. Het heeft expertise op het gebied van olie- en gasscheiding, systemen voor de voedingsmiddelenindustrie en voor de agro-markt.

Rvs-specialisten

“Gespecialiseerde capaciteit voor de bewerking van roestvaststaal is voor veel opdrachtgevers cruciaal”, zegt CEO Jorg Blankers van Heurkens & van Veluw. “Zij willen zeker weten dat niets de eigenschappen van het materiaal of het ontwerp beïnvloedt.”

“Dat wordt verder onderschreven door de certificeringen en kwalificaties van beide bedrijven”, vult Sjaak de Koning, CEO van ReviconBarosta, aan. “Daarmee zijn we uniek in de Benelux en voor sommige specialistische markten zoals olie en gas zelfs wereldwijd.”

Dumaco is gepresenteerd tijdens vakbeurs Esef 2018. Met de 2 overnames erbij heeft de groep nu 6 vestigingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven