Dumaco: ‘Krachten bundelen is goed’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dumaco: ‘Krachten bundelen is goed’

Tom Sanders: "Vooral grotere afnemers zijn op zoek naar leveranciers met een hoge leveringsbetrouwbaarheid"(foto: Dumaco).

“De markt van plaatbewerking is versnipperd”, zegt CEO van Dumaco Tom Sanders in vakblad Metaal Magazine. “Daarom is het goed om krachten te bundelen; zowel voor plaatbewerkers als klanten.” Dit uitgangspunt leidde tot de start van de ‘Dutch Manufacturing Companies’, kortweg Dumaco.

Tom Sanders vertelt in het oktobernummer van Metaal Magazine waarom meerdere plaatbewerkingsbedrijven, elk met een eigen regionale markt en een eigen specialisme, besloten om de krachten te bundelen.

Dumaco werd gelanceerd tijdens vakbeurs Esef 2018. Inmiddels bestaat de groep uit vier vestigingen.

Bedrijf en klant profiteert

Met het samenbrengen van de sterkten van verschillende bedrijven, profiteren zowel de deelnemende bedrijven als de afnemers, stelt Sanders. Denk alleen maar aan ketenintegratie en –optimalisatie en schaalvoordelen. “Vooral grotere afnemers zijn op zoek naar leveranciers met een hoge leveringsbetrouwbaarheid.”

Voor de bedrijven zelf leidt het ook tot kostenbesparingen, gerichtere investeringsmogelijkheden in nieuwe machines, de kans om nieuwe klanten, regio’s en sectoren te bedienen en meer buffer in productiecapaciteit en opslag. En bovendien inspireert samenwerking, zegt Sanders. Dumaco besteedt ook aandacht aan circulariteit en duurzaamheid in het productieproces.

Het samenvoegen van de plaatbewerkingsbedrijven is geen proces dat in een aantal weken te doorlopen is. Dumaco nam, aldus Sanders, dan ook de tijd om te kijken welke systemen bij welk bedrijf het beste werken om deze vervolgens te implementeren bij de andere vestigingen.

Dit betekent volgens hem overigens niet dat alle bedrijven hetzelfde moeten worden. “Integendeel. Elke vestiging is op zichzelf al succesvol en bedient al jaren een vaste klantenkring; die relaties moeten behouden blijven.”

Concept slaat aan

Hoe Dumaco zich verder gaat ontwikkelen zal de toekomst uitwijzen. “Voorlopig slaat het concept aan”, zegt Sanders. Als er bedrijven zijn die passen binnen de groep en die de dienstverlening aan klanten of de dekking beter maakt, doet Dumaco haar best deze ook in de groep te krijgen. Dat is recent met VSMI in Varsseveld gebeurd.

Bekijk alle voordelen die samenwerken biedt aan zowel de deelnemende bedrijven als hun klanten in Metaal Magazine nummer 6. Deze verschijnt op vrijdag 12 oktober.
Bekijk de inhoud van Metaal Magazine 6 (premium)
Neem een abonnement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven