Dormer Pramet bouwt nieuw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dormer Pramet bouwt nieuw

Dormer Pramet Benelux bouwt aan nieuwe huisvesting. Het nieuwe pand wordt 15.000 m2 groot en wordt gebouwd volgens duurzame cradle-to-cradle principes. Dat sluit nauw aan bij de filosofie van het bedrijf om duurzaamheid te integreren in alle activiteiten.

De producten van Sandvik-divisie Dormer Pramet liggen sinds 1995 in het Europese distributiecentrum in Schiedam, dat destijds een zeer modern logistiek centrum was.

“Als Sandvik-concern waren we een van de eersten die voorraad en logistiek op zo’n professionele en efficiënte wijze organiseerden”, zegt general manager Hans van Steenis op LinkedIn.

‘Update nodig’

Toch liep Dormer Pramet al enkele jaren tegen de grenzen aan van wat nog mogelijk was binnen de bestaande opzet. “Zowel het gebouw als de automatisering hadden een update nodig.”

Het nieuwe pand wordt gebouwd in Den Hoorn, nabij Delft. Het duurzame aspect komt onder meer tot uitdrukking in het feit dat er geen gasaansluiting komt. Verder zal het dak 10.000 m2 aan zonnepanelen bevatten.

“In het project worden functionaliteit, human centered design, hoogwaardige technologie en circulariteit zodanig geïntegreerd dat het pand voldoet een de hoogste eisen van functionaliteit, productiviteit en duurzaamheid”, vervolgt Van Steenis.

Logistieke automatisering

“Vanzelfsprekend wordt de logistieke automatisering weer een kunststuk waar we onze klanten graag in zullen rondleiden”, belooft hij.

Het pand wordt medio 2021 operationeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven