Coronavirus beïnvloedt staalproductie China • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus beïnvloedt staalproductie China

Het coronavirus heeft ook invloed op de staalproductie in China. 18 staalproducenten in 4 Chinese provincies hebben vanwege het virus hun productie in zijn totaliteit met 55.000 ton teruggeschroefd.  Dat is 30% minder productie, melden diverse media.

Door minder staal te produceren, hoeven de producenten ook minder staal te vervoeren, wat het risico op verspreiding van het virus vermindert.

Ook willen ze de overcapaciteit van de markt wat stabiliseren om zo hun winstmarges te beschermen. Door de dalende vraag naar staal op de wereldmarkt is de prijs immers gedaald.

China is de grootste staalproducent ter wereld. In 2018 kwam meer dan de helft van al het geproduceerde taal uit China.

Ook problemen Chinese autosector

De automobielindustrie heeft behalve in Duitsland ook in China problemen. Verwacht wordt dat de verkoop van auto’s in China deze maand flinke klappen krijgt.

De China Passenger Car Association verwacht dat de verkoopcijfers in de eerste 2 maanden van dit jaar 25 tot 30% lager uitvallen.

Voor heel 2020 worden 5% minder verkopen verwacht. Als deze voorspelling uitkomt, zou de grootste markt voor autoproducenten voor het eerst 3 jaar achtereen kampen met teruglopende verkopen.

“De Chinese auto-industrie heeft nog nooit zo veel problemen het hoofd moeten bieden”, stelt de China Passenger Car Association.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven