Boessenkool werkt aan Industriebrug Assen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Boessenkool werkt aan Industriebrug Assen

Een van de torens op de Juaristi CNC kotterbank van Boessenkool in Almelo (foto: Boessenkool)

In opdracht van de gemeente Assen bouwt VolkerWessels de nieuwe industriebrug in de gemeente Assen. Machinefabriek Boessenkool maakte in opdracht van Volker Staal en Funderingen voor deze vierdeks ophaalbrug torens van 16 ton per stuk. Beide torens dragen elk een balanspriem van 65 ton. Die zorgen voor een stabiele bediening van de bewegende brugdelen.

Werkstukken van deze grote omvang bewerken de mensen van Boessenkool met hun vierassige Juaristi floortype CNC- kotterbank. Deze freesmachine kan werkstukken aan tot 20,5 m  x  6 m  x  3  m. En tot 200 ton gewicht kan voor bewerking op de tafel worden gebracht.

De nauwkeurigheid waarmee gewerkt wordt is hoog :  10 micrometer over een afstand van  4 m.  De machine is voorzien van een gereedschapwisselaar met 60 gereedschappen en een gereedschapkoppenwisselaar met vier gereedschapkoppen. Bovendien is er een geïntegreerde rotatietafel beschikbaar van 3 m x 3,5 m met  een V-beweging slag van 2,5 m en geschikt om 50 ton product op te bewerken. De machine is aan Boessenkool geleverd door Bendertechniek. Bekijk hieronder een video van Boessenkool:

https://www.youtube.com/watch?v=gCTfkVXPJF0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven