Ga naar hoofdinhoud

Grote Juaristi in opbouw voor Boessenkool

In Spanje wordt momenteel bij machinebouwer Juaristi de laatste hand gelegd aan een indrukwekkende kotter- en freesbank die Boessenkool begin volgend jaar in Almelo in gebruik neemt. Op uitnodiging van Bendertechniek, die de machine verkocht heeft en gaat leveren, zag Metaal Magazine eind november in Azkoita de grote bank in opbouw.

Boessenkool heeft gekozen voor een ‘floortype’ kotter- en freesbank die is voorzien van hydrostatische geleidingen. Het is een machine met een ram-constructie: in de ram is een pinole opgenomen. Wat getallen om aan te geven hoe groot de machine is: het X-bereik is 20,5 m, de verticale Y-slag is 6 m en de Z-slag van de ram bedraagt 1,4 m.

 

Frees- en kotterbank voor Boessenkool bij Juaristi

De grote kotter- en freesbank voor Boessenkool in opbouw voor Juaristi (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van ons bezoek in Azkoita)

 

Pinole

De W-as van de pinole bedraagt 1 m. Het bed voor de machine is opgebouwd uit drie gedeelten: links een bed van 12 meter, vervolgens een roterend draaitafel van 3 m bij 3,5 m die een werkstukmassa van 50.000 kg kan opnemen en rechts een stelplaatvloer van 5 m lang. Opgeteld bij elkaar een machinelengte van pakweg 22 m. De draaitafel heeft uiteraard een roterende B-as, maar ook een V-as met een bereik van 2,5 m.

 

In ons komend nummer meer informatie over de nieuwe Juaristi kotter- en freesbank van Boessenkool. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven