Big Kaiser opent nieuw Tech Center • Metaal Magazine
Nieuws

Big Kaiser opent nieuw Tech Center

Big Kaiser heeft een nieuw Tech Center geopend in het hoofdkantoor in het Zwitserse Rümlang. De specialist in precieze gereedschapssystemen en –oplossingen voor de metaalverwerkende industrie biedt klanten er de eigen producten uit de eerste hand. Ook kunnen er trainingen en vergaderingen worden bijgewoond.

Klanten kunnen er  de nieuwste producten van Big Kaiser fysiek te zien. “Dit nieuwe Tech Center stelt hen in staat om dit veilig en comfortabel te doen “, zegt CEO Reto Adam.

Het herontworpen centrum voldoet aan de strenge richtlijnen rond corona. Zo worden onder meer groepen en individuen in aantal beperkt gehouden.  Voor een bezoek dient vooraf een afspraak gemaakt te worden.

Lange geschiedenis

Een tijdlijnwand toont de lange geschiedenis van Big Kaiser (sinds 1948) met informatie over de boor- en snijgereedschappen die het bedrijf heeft ontwikkeld.

Het gaat onder meer om de AW 41 uit 1954; de eerste fijnboorkop die versteld werd  door middel van twee ringen. De lijn gaat vervolgens door de ontwikkelingsstappen heen, tot aan de nieuwste EWA 68 uit 2019. Dit was de eerste fijnboorkop die automatisch via een extern apparaat kan worden versteld.

Het Tech Center toont verder uitgebreid de mogelijkheden die het bedrijf biedt bij de ontwikkeling van digitale gereedschapssystemen.

In de loop der jaren heeft BIG KAISER meerdere prijzen gewonnen voor zijn gereedschapssystemen. Recentelijk ontving de EWA-boorkop de Global Industry Award 2020 in de categorie ‘production performance’. De EWE Downsize werd in 2019 genomineerd voor de Prodex Award, die de EWE in 2016 had gewonnen.

DMU 50 bewerkingscentrum

Het Tech Center beschikt over een DMU 50 bewerkingscentrum van DMG Mori voor 5-assige simultaanbewerking. Een camera binnenin de machine laat bezoekers in het centrum op een groot scherm zien wat tijdens een demonstratie in de machine gebeurt.

Op dit moment wordt de EWA intensief getest op de DMU 50. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van een geautomatiseerd besturingsplatform voor het draaien op standaard industriële pc’s en het realiseren van een ‘plug and play’-aanpassing met bestaande machinegereedschappen.

Big Kaiser werkt in nauwe samenwerking met ontwikkelaars van bewerkingsmachines aan de integratie van de oplossing met EWA-besturingssoftware die direct op de bewerkingsmachine zelf draait. 

Gereedschappen tentoongeteld

De producten van Big Kaiser worden getoond in 9 displays met ruim 100 individuele gereedschappen en gereedschapscombinaties.

Ze zijn onderverdeeld in 7 categorieën: fijnboren, boren, gereedschapshouders, snijgereedschappen, hoekkoppen/hogesnelheidsspindels, draaigereedschappen en meetinstrumenten, waaronder de Speroni Essentia en Futura Tool voorinstel- en meetsystemen.

Big Kaiser

Big Kaiser, onderdeel van de Big Daishowa Group, heeft wereldwijd zo’n  170 werknemers in Zwitserland, Duitsland en de VS.

Het productportfolio wordt voor 100% in Zwitserland en Japan gemaakt en bestaat uit meer dan 20.000 spantangen, hydraulische spantangen, boorkoppen, frezen en meetgereedschappen.

Het bedrijf produceert ook elektrische en elektronische hulpapparaten in eigen huis, zoals digitale displays, directe meetsystemen en draadloze besturings- en controlesystemen voor de kottergereedschapindustrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven