Asbest bij Tata Steel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Asbest bij Tata Steel

Straalbedrijf Bilfinger heeft bij het stralen van installaties bij diverse bedrijven in Nederland, waaronder Tata Steel in IJmuiden, asbesthoudend materiaal gebruikt. In het grit, dat gebruikt wordt bij het stralen van oppervlakten, zijn asbestdeeltjes aangetroffen. Het grit is afkomstig van leverancier Eurogrit die zijn afnemers gewaarschuwd heeft er geen gebruik meer van te maken.

Eurogrit levert aan ruim 100 professionele straalbedrijven in Nederland, waaronder Bilfinger dat Tata Steel als grote klant heeft. Dat meldt de IJmuider Courant.

Bij Tata Steel is bij de Hoogovengashouder, de Oxygashouder en een locatie bij Ertsvoorbereiding asbesthoudend grit is gebruikt. Ook zijn er buitenlocaties waar vermoed is dat er asbesthoudend grit of resten daarvan aanwezig zijn. Alle plekken zijn uit voorzorg afgezet. Het gaat om lage concentraties asbest.

De asbestdeskundigen geven aan dat het onwaarschijnlijk is dat personen op het terrein buiten de afgezette gebieden in aanraking kunnen komen met asbest.

Tata Steel heeft een speciaal team geformeerd om zo snel mogelijk meer feiten te achterhalen. Ook is er in het Safety Centre een informatiepunt waar medewerkers met vragen terecht kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven