ArcelorMittal mag Ilva overnemen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ArcelorMittal mag Ilva overnemen

Staalconcern ArcelorMittal mag definitief het Italiaanse staalbedrijf Ilva overnemen. De Europese Commissie keurt de voorgenomen overname goed, onder voorwaarden dat een aantal activiteiten wordt afgestoten. Dit om de concurrentie op de staalmarkt niet te verstoren.

Brussel was in november begonnen met een onderzoek. Dat is nu afgesloten. ”Dit besluit garandeert dat de overname, waardoor veruit de grootste staalproducent in Europa ontstaat, niet zal leiden tot hogere staalprijzen ten koste van de Europese industrie, haar miljoenen werknemers en de consument”, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager van Mededinging.

Voorwaarden

Wel moet het Italiaanse bedrijf onder meer de productie in Luik, het Tsjechische Ostrava, Luxemburg, het Italiaanse Piombino en Roemenië afstoten. Verder wordt in Frankrijk en Italië een aantal distributiecentra afgestoten. Daarnaast heeft ArcelorMittal toegezegd geen aandelen te vergaren in staalproducent Marcegaglia, een belangrijke concurrent voor de productie van gegalvaniseerd plat staal.

Grootste staalfabriek

Ilva is onder meer eigenaar van de grootste staalfabriek van Europa in de Zuid-Italiaanse stad Tarente. De Italianen leveren staal aan onder meer de auto-, machine- en scheepsindustrie.

ArcelorMittal heeft eerder toegezegd dat de productie van het Italiaanse bedrijf na de overname zal worden opgevoerd. Ook wordt geïnvesteerd in een nieuw onderzoekscentrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven