Ga naar hoofdinhoud

Andra Tech Group neemt Duits precisiebedrijf over

De Nederlandse Andra Tech Group (ATG) heeft een meerderheidsbelang genomen in Mayer Feintechnik GmbH, specialist in metalen precisiecomponenten. Daarmee breidt ATG (het voormalige Kusters Beheer) zijn portfolio op dit vlak verder uit en legt het de basis voor verdere groei op de Duitse markt. Het is de eerste overname van de groep in Duitsland sinds zij in februari 2021 zelf eigendom werd van private equity-bedrijf Equistone.

Met de overname is Mayer Feintechnik het zesde bedrijf en het eerste Duitse bedrijf dat toetreedt tot de Andra Tech Group. Deze groep richt zich op de productie van mechanische precisieonderdelen.

Frank Neuschulz, voormalig aandeelhouder en CEO van Mayer Feintechnik, heeft – als onderdeel van de transactie – zijn meerderheidsbelang verkocht. Hij zal opnieuw investeren in ATG.

“Mayer Feintechnik is nu een belangrijk lid van deze snelgroeiende, toonaangevende bedrijvengroep”, aldus Neuschulz. “We kijken ernaar uit om samen met Andra Tech Group en Equistone een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis te beginnen.”

‘Belangrijke eerste stap’

Ook Geert Ketelaars, CEO van Andra Tech Group, kijkt uit naar de samenwerking, “om het bedrijf en onze klanten te ondersteunen en te laten groeien”.

“De sterke positie van Mayer Feintechnik in Duitsland is een belangrijke eerste stap in de realisatie van onze ambitie om de Andra Tech Group internationaal te laten groeien”, vertelt hij.

 ATG bestaat behalve de nieuwe aanwinst uit de Nederlandse bedrijven Kusters Precision Parts (waar TB Precision Parts in 2021 in is opgegaan) in Oss, Wilting in Eindhoven, Jatec (Leerdam), Visietech (Schijndel) en HFI (Groenlo).

Als gevolg van de nieuwe transactie zal Mayer Feintechnik goed gepositioneerd zijn om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar haar producten en ondersteunende processen, zoals cleanroomdiensten.

Expertise delen

Beide ondernemingen zullen ook expertise delen en zich richten op het maximaliseren van operationele synergieën door capaciteitsbenutting en gezamenlijke machine- en materiaalinkoop.

“Met Mayer Feintechnik heeft Andra Tech Group er weer een zeer professionele partner bij”, geeft Philipp Gauß, Investment Manager in het kantoor van Equistone in München, aan.

“De overname versnelt niet alleen de markttoegang van ATG in Duitsland, maar creëert ook een platform ter ondersteuning van verdere overnames en geografische expansie in deze zeer aantrekkelijke klantenmarkt.”

50 jaar in precisiemetaalbewerking

Mayer Feintechnik, gevestigd in het Duitse Göttingen, nabij Kassel, is al meer dan 50 jaar specialist in precisiemetaalbewerking. Dit voor diverse klanten in een aantal hightech sectoren, waaronder optica, lasers, medtech en halfgeleiders.

Het bedrijf ontwikkelt en produceert zeer complexe precisieonderdelen, -systemen en -componenten in kleine en middelgrote series. Dit gebeurt vanaf de projectdefinitie en het ontwerp tot en met de engineering, productie en montage. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 120 medewerkers in dienst.

Andra Tech Group

Andra Tech Group (voorheen Kusters Beheer) is een groep bedrijven die zich sinds 1973 richt op de productie van hightech precisieonderdelen en -modules.

Met het hoofdkantoor in Nederland en 350 medewerkers bedienen de vijf bedrijven een internationaal klantenbestand dat vooral gericht is op de halfgeleidermarkt en de luchtvaart-, transport-, verpakkings-, voedings- en medische industrie.

Behalve de ontwikkeling en productie van hoogtechnologische prototypes en kleine tot middelgrote precisiecomponenten, combineert de groep expertise in de verwerking van complexe metalen, kunststoffen en composieten met moderne technologieën, waaronder 3D-metaalprinting en cleanroom assemblagesystemen.

Hubert van Wolfswinkel, Dr. Marc Arens en Philipp Gauß hebben de transactie geleid namens Equistone. Equistone werd bij de transactie geadviseerd door De Angelis en Allen & Overy (Legal), PwC (FDD & Tax) en Livingstone (M&A).

Lees ook:

Kusters Beheer naar Equistone (18 februari 2021)

Kusters koopt grond voor nieuwbouw (15 april 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven