Kusters Beheer naar Equistone • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kusters Beheer naar Equistone

De nieuwbouw van Kusters Precision Parts komt op een zichtlocatie langs de A50/A59 in Oss (foto: Kusters).

Kusters Beheer is overgenomen door Equistone Partners Europe. Het gaat om 6 bedrijven die hightech precisiecomponenten produceren: Kusters Precision Parts, Wilting, HFI, Jatec, Visietech Technical Products en TB Precision Parts. Private equity-bedrijf Equistone neemt een meerderheidsbelang in de groep.

Geert Ketelaars en Adwin Kannekens, managing directors van Wilting worden respectievelijk CEO en CCO van de groep.

Kusters Precision Parts is op dit moment nog bezig met nieuwbouw in Oss. Jan Kusters had tot nu het grootste aandeel in Kusters Beheer. De familie Kusters, de oprichters van het bedrijf, en het huidige managementteam behouden een aanzienlijk minderheidsbelang in de groep. Ze zullen hun managementfuncties blijven uitoefenen.

Precisiecomponenten

Kusters Beheer, gevestigd in Oss, is een belangrijke producent van hightech mechanische precisiecomponenten en modules voor de internationale markt, voornamelijk in de halfgeleider-, luchtvaart-, automobiel-, verpakkings-, voedings- en medische industrie. 

“Het partnerschap met Equistone is voor ons een opwindende kans om de product- en dienstenportfolio’s en de schat aan kennis en ervaring van de bedrijven die deel uitmaken van de groep, verder te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat dit gunstig zal zijn om aan de (toekomstige) eisen van onze klanten te voldoen,” zegt Adwin Kannekens, CCO van Kusters Beheer Group.

‘Verdere uitbreiding, professionalisering’

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Equistone bij de verdere uitbreiding en professionalisering van onze capaciteiten en mogelijkheden om zowel autonoom als acquisitief te groeien,” aldus Geert Ketelaars, CEO van Kusters Beheer Group.

“De markt waarin Kusters Beheer opereert, wordt gekenmerkt door een voortdurend toenemende vraag naar hightech componenten en elektronische toepassingen met gelijktijdige, snelle technologische ontwikkelingen”, zegt Hubert van Wolfswinkel, directeur van Equistone’s kantoor in Amsterdam.

‘Groot groeipotentieel’

Hij ziet een markt met een groot groeipotentieel. “Ons doel is om het managementteam te ondersteunen met maatregelen zoals verdere investeringen in productiecapaciteit en technologische capaciteiten, strategische add-on acquisities, het werven van nieuwe klanten en uitbreiding naar aangrenzende markten.”

De groep, opgericht in 1973, heeft ruim 300 medewerkers en heeft moderne verspanings- en (clean room) assemblagefaciliteiten, technologische expertise (onder meer in 3D-metaalprinten) en specialistische proceskennis.

Kusters Beheer

Onder Kusters Beheer vallen Kusters Precision Parts in Oss,  TB Precision Parts in Oss, Visietech Technical Products in Schijndel, Wilting in Eindhoven, HFI in Groenlo en Jatec in Leerdam.

Kusters Beheer beschikt met de 6 bedrijven over 8 productiefaciliteiten in Nederland. Sinds de oprichting is Kusters Beheer fors gegroeid doordat steeds complementaire bedrijven werden overgenomen die vandaag de dag de groep vormen.

Equistone Partners Europe

Equistone investeerde eerder onder meer in de Nederlandse bedrijven Heras (hekwerken, security), Boal Group (aluminium kasdeksystemen) en MPS Meat Processing Systems. In Duitsland is onder meer gein Karl Eugen Fischer (snijmachines), E. Winkemann (precisie-stansdelen), en Stamptec (gestanste en gevormde onderdelen voor de automotive)

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Lees ook:

Kusters koopt grond voor nieuwbouw (15 april 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven