Kusters koopt grond voor nieuwbouw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kusters koopt grond voor nieuwbouw

De nieuwbouw van Kusters Precision Parts komt op een zichtlocatie langs de A50/A59 in Oss (foto: Kusters).

Kusters Precision Parts uit Oss gaat nieuw bouwen. Het bedrijf heeft 1,7 hectare grond van de gemeente Oss aangekocht om een nieuw, markant pand neer te zetten.

Het bedrijf verhuist van Danenhoef (in het oosten van de gemeente) naar de zuidelijker gelegen locatie Vorstengrafdonk. De nieuwbouw komt op een zichtlocatie langs snelweg A50/A59.

,,We zijn blij dat we ons oude pand, dat we keer op keer hebben kunnen uitbreiden, kunnen verruilen voor een gloednieuw, hypermodern en zeer representatief gebouw”,  zegt directeur Jan Kusters in Brabants Dagblad.

Verdere groei

Hij verwacht met het grotere pand verdere groei te kunnen realiseren. Het bedrijf telt 40 medewerkers maar dat aantal zal de komende jaren worden uitgebreid, verwacht hij.

De gemeente is blij dat het familiebedrijf in Oss blijft. En ook dat het bedrijf “een zeer fraai bouwplan heeft ontwikkeld, passend op een zichtlocatie”, aldus wethouder Frank den Brok.

Familiebedrijf

Familiebedrijf Kusters Precision Parts is in 1973 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot toeleverancier van hightech componenten.

Het gaat om de productie van prototypes, kleine series, maar ook seriewerk in de meest uiteenlopende metaal- en kunststofsoorten. De vaak complexe onderdelen variëren in grootte van enkele millimeters tot maximaal 1.300 mm.

Ze worden geproduceerd met diverse (bewerkings)machines van onder meer Hermle, Charmilles, Mazak, Zeiss, Trotec en Rösler. Het bedrijf heeft ook een eigen cleanroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven