Ga naar hoofdinhoud

’24 op 7′-productie bij Larsen met Matsuura

Larsen Premium Precision Parts in Zeewolde heeft een nieuw MAM72-63V bewerkings-centrum van Matsuura aangeschaft. Een machine die snelheid en nauwkeurigheid paart aan een hoge stabiliteit en zich daarmee bij uitstek leent voor 24/7-productie.

Binnenkort wordt het MAM72-63V bewerkingscentrum ook uitgerust met een robot die de producthandling voor zijn rekening neemt vanuit een productenmagazijn, zodat volcontinu geproduceerd kan worden. De machine is geschikt voor twee palletformaten (400 mm x 400 mm en rond 148mm), terwijl de robot als extra optie ook werkstukken rechtstreeks kan toevoeren aan een proportionele klem. Dat laatste is met name bij grotere aantallen aantrekkelijk.

 

Matsuura width =

Van belang voor een 24/7-productie: de MAM72-63V van Larsen Premium Precision Parts in Zeewolde beschikt over een ruim gereedschappenmagazijn met 240 posities (foto’s: Jan Oonk)

 

24/7-productie

Met een maximum toerental van 20.000 toeren per minuut kan de MAM72-63V daarbij zowel uit de voeten bij zachte materialen als aluminium en kunststoffen als bij moeilijk te bewerken materialen als roestvast staal en titaan. De 15 kW spil, met temperatuurcompensatie, heeft een bewerkingsbereik van 760 mm x 660 mm (X x Z). De machines van Matsuura worden in Nederland op de markt gebracht door Bendertechniek in Veenendaal.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de Matsuura MAM72-63V van Larsen Premium Precision Parts. Bekijk hieronder twee video’s van dit bewerkingscentrum:

 

x
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven