Nieuws

Zware verspaning voor extra-grote werkstukken

De Mazak Integrex e-800H is ontwikkeld voor de verspaning van grote en zware werkstukken zoals landingsgestellen en nokkenassen.
De Mazak Integrex e-800H is ontwikkeld voor de verspaning van grote en zware werkstukken zoals landingsgestellen en nokkenassen.

De Yamazaki Mazak’s Integrex e-H serie van Multi-Tasking machines zijn geschikt voor zware, extra grote werkstukken. Ze laten de snijbewerking toe in één machine setup, inclusief draaien, frezen, kotteren en boren, zonder dat het werkstuk verplaatst moet worden naar andere machines.

Als eerste in range is de Integrex e-800H, de grootste machine in Mazak’ s horizontale Integrex portefolio. Uitgerust met een krachtige 45 kW spil en een 10000 tpm freespil, is de e-800H in staat  om zowel een zware verspaningen en snelle prestaties te leveren voor het verspanen van complexe werkstukken met hoge nauwkeurigheid, inclusief volledige 5-assige operaties. Dit ook voor een range van moeilijk te verspanen materialen.

Grote capaciteit

Een van de standaard mogelijkheden van de machine is zijn grote capaciteit. Het is gebaseerd op de  grootste Y-as koers in zijn klasse (800 mm) en met een grote zwaaidiameter. De e-800H kan werkstukken aan tot 1300 mm in diameter, 8 meter in lengte en 15 ton gewicht (inclusief opspanning). De e-800H is standaard uitgerust met een gereedschapsmagazijn van 40 gereedschappen (optioneel tot 120) om een brede range van applicaties en complexe werkstukken mogelijk te maken.

Dankzij de volledige automatische NC-tegenpunt met optioneel een brede range van brillen, is de machine geschikt om lange, complexe werkstukken zoals grote kleppen (olie en gasindustrie), landingsgestellen (lucht- en ruimtevaart) en nokkenassen (hernieuwbare energie sector) te vervaardigen.

Veelzijdigheid

Om de veelzijdigheid te verhogen, kan de e-800H uitgerust worden met een optionele ‘Long boring bar stocker (LBB)’. De LBB kan 4 draaibeitels van 1500 mm lengte en diameter 120mm opslaan. De range van applicaties kan verder uitgebreid worden met een optioneel star gereedschapshoudersysteem voor speciale gereedschappen zoals lange hoekfreeshouders, lange boorhouders en speciale freeshouders. Het stargereedschapshoudersysteem gebruikt een 4 punts-klemsysteem op de freesspil om de stabiliteit te vergroten.

Vanuit een functioneel perspectief, heeft de machine ook een aantal ergonomische voordelen voor de set-up en veiligheid van de gebruiker, inclusief binnen- en buitentrappen om de toegang makkelijker te maken; 2 grote glazen vensters in elke deur voor betere zichtbaarheid; het kantelen en draaien van het CNC bedieningspaneel en LED lichten.

Zoals met alle Mazak 5-assige machines, geeft de Integrex e-800H de gebruiker een groot gemak en snelheid van programmering, dankzij Mazak’s revolutionaire Smooth X. Smooth CNC bevat ook een aantal applicaties om de gebruikers te ondersteunen, inclusief Smooth API ( Application Programming Interface), die de connectiviteit verbetert tussen de Smooth CNC en niet- Mazak software, zoals robotapplicaties en meetsoftware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven