Zelf aan de slag met CO2-vermindering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zelf aan de slag met CO2-vermindering

Bedrijven kunnen zelf veel doen om hun eigen CO2-uitstoot te verminderen. Rob van der Rijt, oprichter van Klimaatplein, biedt ondernemers een vijf-stappenplan dat beschrijft hoe zij hier praktisch mee aan de slag kunnen.

Het vijf-stappenplan staat in het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Het boek geeft bedrijven inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking kunnen voldoen aan wetgeving en klimaatbestendig ondernemerschap, aldus auteur Van der Rijt.

“De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest.”

Van der Rijt schreef het boek op basis van ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken die met ondernemers zijn gevoerd.

Inzicht krijgen

“Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar ook inzicht krijgen in het verbruik van energie en wat gedragsverandering daarbij kan betekenen, worden belicht”, geeft hij aan. Daarnaast worden quick wins beschreven om met eenvoudige maatregelen snel te kunnen besparen.

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Dit online platform voor CO2-reductie is inmiddels al meer dan een miljoen keer geraadpleegd.

Informatieplicht

Veel van de energie-bespaartips die in het boek worden genoemd komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo’n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Bekijk een preview van het boek

Gratis exemplaar

Metaal Magazine geeft drie exemplaren weg van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’

Wilt u meedingen naar een gratis exemplaar? Mail dan uw naam en adres naar redactie.metaalmagazine@eisma.nl.

Lees ook:

Informatieplicht energiebesparing sinds 1 juli (5 juli 2019)

Metaalbedrijven in onderzoek CO2-beprijzing (21 december 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven