Ga naar hoofdinhoud

YouBot ideaal voor robot educatie

Tijdens de beurs Vision & Robotics 2012, die begin juni in Veldhoven werd gehouden, viel deze Kuka YouBot op. De YouBot is volgens Kuka het ideale robotplatform voor het leren programmeren van en het omgaan met robots. De YouBot bestaat uit een vijf-assige manipulator (arm) op een omni-directioneel te bewegen platform.

De mobiele educatierobot YouBot werkt onder andere volgens het Brics concept. Dit door de Europese Commissie gesteunde project voorziet in softwarematige bouwblokken voor toekomstige robotapplicaties. Het Brics consortium bestaat uit de volgende bedrijven en instituten: Kuka Laboratories, GPS Gesellschaft für Produktionssysteme, Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Science, de Katholieke Universiteit Leuven, Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA, University Bergamo, University of Twente UT en het Zwitserse bedrijf BlueBotics.  

 Kuka width =

De universiteit van Twente (UT) liet tijdens de beurs Vision & Robotics de YouBot blokjes onder een hoek stapelen (foto: Paul Quaedvlieg)

 

De YouBot is vooral bedoeld voor universiteiten en andere opleidingsinstituten die zich bezighouden met robotics en aanverwante technieken. Een Youbot is voorzien van Linux software en heeft een open source controller met open interfaces. Verder heeft de robot een vijf-assige manipulator en kan het platform omni-directioneel bewegen. Ook zijn de arm of het platform onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

 

Op onderstaande video is de YouBot bij de UT in actie te zien

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven