Yaskawa programmeert robot manueel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Yaskawa programmeert robot manueel

Yaskawa presenteert op de Techni-Show als innovatie het Kinetiq Teaching concept. Dit systeem maakt het mogelijk om (las)robots te programmeren door de bewegingen eerst manueel voor te doen. Op deze manier hoeft een operator niet langer de conventionele systemen voor het programmeren van robots te kennen.

Om de robot te programmeren, beweegt de gebruiker de laskop handmatig naar de juiste plaats op het werkstuk en bepaalt de lasparameters met een touchscreen-interface. Zodra alle punten vastgelegd zijn, kan de operator het geprogrammeerde proces controleren en zo nodig aanpassen. Na goedkeuring kan het programma door de robot worden uitgevoerd. Deze manier van programmeren zal vooral kleinere en middelgrote bedrijven helpen om de drempel voor automatisering te verlagen en de inzet van robots ook voor kleinere series te vereenvoudigen.

Yaskawa width =

Tijdens de Techni-Show zal Yaskawa live demonstraties geven van het Kinetiq Teaching concept. Bovendien kunnen bezoekers ook zelf deze eenvoudige manier van programmeren ervaren (foto’s: Yaskawa)

 

Handlingstoepassingen

Naast het Kinetiq Teaching concept zal Yaskawa op de Techni-Show ook de MA1440 lasrobot en de MH12 handlingsrobot presenteren. Beide robots zijn voorzien van een holle as en een mediapakket dat door de bovenarm is verlegd. Verder zal Yaskawa op de Techni-Show ook voorbeelden laten zien van handlingstoepassingen, zoals bijvoorbeeld voor het automatisch beladen van CNC-bewerkingsmachines. Systeempartners BMO en TFT zullen ook aanwezig zijn op de stand van Yaskawa. In Nederland heeft Yaskawa een vestiging in Eindhoven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven