'Word tester Mastercam 2023' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Word tester Mastercam 2023’

Met Dynamic OptiRough toolpath uit Mastercam 2022 is, in plaats van meerdere 2D-bewerkingen, een enkel gereedschapspad te maken om een onderdeel te bewerken (foto: Mastercam).

Klanten van Mastercam kunnen tester worden van het Public Beta programma voor Mastercam 2023. Zo krijgen ze de kans om feedback te geven op Mastercam 2023 en het eindproduct mede vorm te geven voor het op de markt wordt gebracht.

Veel van de praktische verbeteringen in Mastercam 2023 worden direct aangestuurd door Mastercam-gebruikers, veelal vanuit de talloze werkplaatsen. Feedback van Public Beta-releases biedt, net als klantenenquêtes, bedrijfsbezoeken en overleg met deskundige industriepartners, waardevolle input voor Mastercam, meldt het bedrijf.

Deelnemers aan het Public Beta Program krijgen een vroege blik op tientallen nieuwe tools voor opdrachten die variëren van eenvoudig tot complex.  Mastercam 2023 krijgt dan ook diverse nieuwe functies en verbeteringen.

Samenvoegen meerassige gereedschapspaden

Morph, Parallel, Along Curve, en Project Curve zijn niet langer afzonderlijke gereedschapspaden. In plaats daarvan biedt Unified toolpath toegang tot deze snijpatronen als de juiste curven worden toegevoegd.

Om bijvoorbeeld een gereedschapspad te maken die ‘morpht’ tussen twee vlakken, selecteert de gebruiker Unified uit de Multi-axis toolpaths, om vervolgens het snijpatroon in te stellen op twee vlakken met de stijl Morph.

Automatisch geconverteerd

Gereedschapspaden in bestanden van vorige versies worden automatisch geconverteerd naar een Unified toolpath. Zo wordt Morph de Unified toolpath met een snijpatroon van twee curven of vlakken met de Morph-stijl.

Parallel (ingesteld op krommen of vlakken) wordt de Unified toolpath met een Cut Pattern van één curve of oppervlak met de stijl Parallel. Parallel (ingesteld op hoek) wordt de Unified toolpath met een Cut Pattern van Plane met de stijl ingesteld op het juiste vlak.

Langs kromme wordt de Unified toolpath met een Cut Pattern van Curve met de stijl Perpendicular. Projecteer kromme wordt de Unified toolpath met een Cut Pattern of Curve met de stijl Project.

Detectie ondersnijdingen tijdens bewerken

De Dynamic OptiRough en Area Roughing toolpaths zijn zich nu bewust van ondersnijdingen. Dat zorgt voor een verbetering van de beweging van de gereedschapspaden, inclusief minder lucht snijden.

B-Axis Contour Turning Toolpath

Mastercam 2023 introduceert tevens een nieuw gereedschapspad in de Turning suite voor Mill-Turn. B-Axis Contour Turning is een nabewerkings-gereedschapspad dat rotatie van de B-as mogelijk maakt terwijl het gereedschap aan het snijden is.

De freesbanen hebben een top-down werkwijze en bieden de keuze tussen automatische of manuele bewegingscontrole. De automatische modus zorgt voor een veilige beweging van de freesbanen, zodat de wisselplaat contact houdt met de contour. De manuele modus biedt volledige controle over de hoeken van de B-as langs de contour.

Meer informatie

Bedrijven die mee willen doen aan het Public Data Program voor Mastercam 2023, moeten in ieder geval onderhouden Mastercam-klant zijn. Zowel grote als kleine bedrijven van over de hele wereld kunnen tester worden.

Meer informatie over Mastercam’s Public Beta Program.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven