Wilvo neemt opnieuw over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wilvo neemt opnieuw over

ASML-leverancier Wilvo uit Bergeijk neemt voor de vierde keer in vier jaar een bedrijf over. Het gaat om plaatsgenoot Machinefabriek v.d. Elsen die zich aansluit bij de Wilvo Group. Eerder werden Van den Broek Precision & Tooling (vorig jaar april), Iteq (in december 2021) en GFM (in 2020) overgenomen.

Machinefabriek v.d. Elsen is toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules.

Het bedrijf heeft meer dan 38 jaar ervaring, 22 CNC machines, 27 goed opgeleide vakmensen, 2200 m2 productieruimte en een streven naar continue verbetering.

Dienstenaanbod nog completer

Deze nieuwe strategische overname voelt voor Wilvo als een logische stap. Wilvo en v.d. Elsen werken al jaren samen en zijn -letterlijk- goeie buur van elkaar.

De bedrijven vonden elkaar in het kenmerkende ‘Kempische bedrijfs-DNA’ en gezonde (groei)ambitie.

Het maakt het dienstenaanbod op het gebied van verspaning van proto’s en high-mix / low-volume producten nog completer.

Wilvo werd bij de overname (net als bij het overnemen van Van den Broek Precision & Tooling) begeleid door Aeternus.

Dezelfde drive: meer dan enkel product

“V.d. Elsen staat bij ons al jaren bekend als een uiterst betrouwbare partner”, zegt Rob Lemmens, CEO van Wilvo.

“We hebben dezelfde drive om samen met de (eind)klant altijd tot een oplossing te komen die volledig aan de klant wens voldoet en als het even kan zelfs de verwachting overtreft.”

“Bij v.d. Elsen zijn ze gewend om over de volle breedte (QLTCS) naar klantvragen te kijken.”

Dit sluit volgens hem perfect aan op de Wilvo-pijlers ‘think’, ‘make’ en ‘organize’. “Want een moderne toeleverancier biedt vandaag de dag meer dan enkel een product.”

“We kijken dan ook enorm uit naar een leerzame samenwerking met de nieuwe collega’s, klanten en partners van v.d. Elsen.”

Expert in lean manufacturing

Met de nieuwe overname wordt wederom een stevig fundament toegevoegd onder de toekomstbestendigheid van Wilvo”, stelt het bedrijf.

V.d. Elsen krijgt binnen de Wilvo Group direct de rol van expert op het gebied van lean manufacturing toebedeeld.

Door de overname kan v.d. Elsen onder de vlag van Wilvo Group de ingeslagen weg van automatiseren en optimaliseren vervolgen en mogelijk versnellen.

Kennis opgebouwd

Wilvo Group heeft inmiddels veel kennis over verspanen opgebouwd. “Door deze kennis met elkaar te delen, zijn we -daar waar mogelijk- in staat om continu te verbeteren.”

“Voor Wilvo gaat groeien altijd samen met kansen benutten en samenwerken.”

Borromin Capital Fund IV

Het is de vierde overname van Wilvo, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV.

Eerder werden zoals gezegd mechanisch toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC verspanen), Iteq (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series) en Van den Broek (precision & tooling fijnmechanische onderdelen) overgenomen.

De onafhankelijke private equity investeerder Borromin (2001) heeft een focus op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Borromin investeert bij opvolgingsvraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven