Ga naar hoofdinhoud

Wilvo neemt Metalnet over

Wilvo Group uit Bergeijk heeft Metalnet uit Valkenswaard overgenomen. De toeleverancier is net als Wilvo Group actief in het hoge segment, met focus op de semiconductor-industrie. Met de overname zet Wilvo Group dan ook vol in op nieuwe markten om nog verder te kunnen groeien.

Met Metalnet schaalt Wilvo Group verder op en wordt er opnieuw geïnvesteerd in toekomstbestendigheid. Deze overname is de vijfde sinds 2019. GFM werd in 2020 overgenomen, Iteq in 2021, Van Den Broek in 2022 en v.d. Elsen in 2023.

‘Geen onbekende’

Metalnet is geen onbekende voor ons”, zegt Rob Lemmens, CEO van Wilvo. “Het bedrijf is al jaren een van onze belangrijkste toeleveranciers.”

Het is al 20 jaar toeleverancier van verspanende bewerkingen, met divisies voor hoognauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen, voor diverse industriële sectoren. Metalnet levert maatwerk van halffabricaten met hoge precisie- en reinheidsgraad.

Eerder dit jaar heeft Metalnet nog divisies samengevoegd en uitgebreid.

Met het sterk groeiende Metalnet en het aanwezige vakmanschap en de kennis, haalt Wilvo Group een hoog niveau aan procesoptimalisatie-kennis in huis.

Ook kunnen klanten op het gebied van hoogwaardige en nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen, volgens hem nog slagvaardiger geholpen worden.

Forse inzet op ‘gezonde groei’

Wilvo Group zet door strategische overnames al enkele jaren fors in op ‘gezonde groei’. “Toch was het Metalnet die ons in het vizier had en aangaf dat zij op uiterst selectieve wijze op zoek waren naar een overnamepartij”, vertelt Lemmens.

“De overname van Metalnet voelt voor ons als een unieke kans, die we absoluut niet konden laten schieten. Net als wij beschikken ook zij over een state-of-the-art machinepark en zijn ze continu bezig met nog beter worden. We zijn in alle opzichten een absolute match.”

“Met Metalnet wordt er exceptionele kennis en knowhow op het gebied van Qltc, automatisering- en procesoptimalisatie in huis gehaald.”

‘De-risken van de supply chain’

Vooral dit laatste is voor Wilvo Group van groot belang om de regie over de eigen betrouwbaarheid en kwaliteit stevig in handen te houden. Dit volledig in lijn met de trend van het de-risken van de supply chain.

Metalnet gaat volgens Lemmens zeker op het gebied van procesoptimalisatie veel waarde toevoegen, ook aan de andere bedrijven binnen Wilvo Group. “Ze maken ons gewoon nóg beter.”

Volumes maken

Wilvo Group heeft de ambitie om “op het gebied van multi-technology capabilities, value-add services en industrial-scale production een grote speler te worden binnen het hightech ecosysteem in West-Europa”.

Het ‘maken’ van volumes wordt daarom steeds belangrijker. Tegelijkertijd vraagt volume om capaciteit en slagkracht. De overname van Metalnet is hierop het meest recente antwoord.

Bij Wilvo Group zijn na de overname 560 mensen werkzaam.

Eerdere overnames

Dit is de vijfde overname van Wilvo Group, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroeg aan Borromin Capital Fund IV.

De eerdere vier overnames waren mechanisch toeleverancier GFM (CNC-verspanen), Iteq (one-stop shop voor metaalcomponenten), Van Den Broek (precision & tooling fijnmechanische onderdelen) en v.d. Elsen (toeleverancier fijnmechanische componenten en modules).

Metalnet had in 2019 nog Verhees overgenomen.

Borromin Capital

Borromin (2001) is een onafhankelijke private equity investeerder, die focust op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux.

Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds, gesteund door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven