Ga naar hoofdinhoud

Wilo Factory of the Year in categorie Transformatie: Digitalisering

Het Duitse Wilo is uitgeroepen tot Factory of the Year 2022 in de categorie Outstanding Transformation: Digitalisation. De jury roemt de slimme fabriek bij het hoofdkantoor in Dortmund vooral vanwege de “uitstekende prestaties op het gebied van digitalisering en duurzaamheid”. De multinationale technologiegroep deed voor het eerst mee aan de verkiezing.

Volgens de jury zet de nieuwe smart factory in Dortmund maatstaven op het gebied van digitalisering  en duurzaamheid . De jury belichtte onder meer de waterstofstrategie  van het bedrijf.

“Digitale transformatie biedt een schat aan nieuwe mogelijkheden”, zegt Oliver Hermes, president & CEO van de Wilo Group. “Ik ben daarom bijzonder blij met deze prijs.”

“Het feit dat wij als digitale pionier in deze categorie zijn onderscheiden, bewijst onze ambitie en ons zelfbeeld om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van deze tijd.”

Productie van de toekomst

led-wand wilo dortmund
Een grote led-wand informeert onder meer over verschillende parameters van de productieprocessen van de fabriek. Een ‘skywalk’ (loopbrug die de administratieve eenheden intern met elkaar verbindt) biedt bezoekers inzicht in de geoptimaliseerde productieprocessen (foto Wilo).

In het productiecomplex van de toekomst heeft Wilo een nieuw productie- en logistiek concept geïntroduceerd dat alle processen van leverancier tot klant opnieuw definieert. Op basis hiervan is voor de centrale productielocatie een optimaal afgestemde materiaalstroom en een bijbehorende gebouwindeling ontworpen.

Daarbij gaat het vooral om de geïntegreerde planning en aansturing van klantorders in het digitale tijdperk, de dynamische koppeling van productie- en logistieke processen en de nog nauwere verbinding van leveranciers met Wilo.

Het 55.328 m² grote pand is verdeeld in drie hallengangen van meer dan 10.000 m².

De huidige productie- en productieplanningsprocessen worden in de Wilo-fabriek digitaal ondersteund. In een netwerk opgenomen machines en producten maken real-time controle van procesgegevens in de gehele productie mogelijk. Door de voortdurende uitwisseling van gegevens kan nog flexibeler en beter op plotselinge veranderingen in de vraag worden gereageerd.

Toegepaste digitalisering

Met deze prijs erkennen de organisatoren A.T. Kearney en SV Veranstaltungen specifiek toegepaste digitaliseringsoplossingen die de efficiëntie van een nieuwe productie binnen zeer korte tijd aanzienlijk hebben verhoogd.

“In onze productie in Dortmund streven we naar volledige digitalisering, van individuele processen via de fabriek tot fabrieksoverschrijdende waardestromen”, zegt Georg Weber, chief technology officer van de Wilo Group.

“Daarom zijn we bijzonder trots dat we juist in deze categorie hebben kunnen winnen. De prijs is een geweldige teamprestatie van het hele team van alle betrokken Smart Factory-terreinen.”

Wilo SE is een Europese fabrikant van pompen en pompsystemen voor de bouwtechniek, water en industriële sectoren.

Factory of the Year

De wedstrijd Factory of the Year wordt sinds 1992 gehouden. Ongeveer 2000 bedrijven namen sindsdien deel aan de benchmarkwedstrijd, stelt A.T. Kearney.

De winnaars worden eerst voorgesteld in vakblad Production. de prijzen worden in maart uitgereikt tijdens de Factory of the Year-conferentie worden in Münchenhttps://www.fabrik-des-jahres.de/en/conference/ .

Bekijk alle winnaars.https://www.fabrik-des-jahres.de/en/competition/#winners-2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven