Ga naar hoofdinhoud

Wennink (ASML) en Henrar (FME) openen TechniShow

De vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie worden dit jaar geopend door Peter Wennink, CEO van ASML, en Theo Henrar, voorzitter van FME. Deze zware delegatie bij de opening op 30 augustus toont aan dat machinebouw en productietechnologie in hoog aanzien staan, zegt George Wels, directeur (ad interim) van FPT-Vimag.

Peter Wennink is, als hoogste baas bij ASML, het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf, al ruim twee decennia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van machines voor de halfgeleiderindustrie.

ASML wordt internationaal gezien als één van de belangrijkste hightechbedrijven in de wereld, maar is dat ook voor de maakindustrie in de Benelux. Het Veldhovense bedrijf is namelijk het centrum van een ecosysteem aan toeleveranciers eromheen. Volgens schattingen creëert elke baan bij ASML twee of drie banen bij toeleveranciers.

Wennink wordt geflankeerd door Theo Henrar. Hij werd een jaar geleden gekozen tot voorzitter van FME. De geboren Amsterdammer was vanaf 2008 directievoorzitter van Tata Steel Nederland/Corus Nederland. Hij was eerder als sales director verantwoordelijk voor de distributie-units op het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk en voor de verkoopsectoren Verpakkingen en Bouwsystemen van Tata Steel in Europa.

‘Nog trotser dan we al waren’

“Onze leden voorzien de (inter)nationale maakindustrie van technologie en kennis die nodig is om efficiënt te produceren en haar concurrentiepositie te waarborgen”, zegt George Wels. “Dat een hightech-machinebouwer als ASML ons evenement opent, maakt ons nog trotser dan we al waren op onze sector.”

FPT-Vimag is al zeventig jaar verantwoordelijk voor TechniShow. “De vakbeurs verenigt ondernemers die vooraan staan als het gaat om innovatie”, aldus Wels.

TechniShow en ESEF Maakindustrie vinden plaats van 30 augustus tot en met 2 september in de  Jaarbeurs Utrecht.

Lees/bekijk ook:

Dossier TechniShow 2022

Vooruitblikken naar TechniShow/ESEF Maakindustrie (5 juli 2022)

TechniShow: oplossingen voor slim produceren (25 juni 2022)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven