Vlotstaal zet in op lasrobots • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vlotstaal zet in op lasrobots

Vlotstaal uit Groot Ammers versterkt met lasrobots de concurrentiepositie

Vlotstaal uit Groot Ammers heeft alle productieprocessen binnen het bedrijf onder de loep genomen en daarom geïnvesteerd in diverse lasrobots. “De kunst zit in de afweging om opdrachten handmatig of door een lasrobot uit te laten voeren”, vertelt directeur Ing. Robert Lock.

“Het is belangrijk om als staalbedrijf bij de tijd te blijven en daarom moeten we constant kritisch naar nieuwe ontwikkelingen, productieprocessen, mensen en machines kijken”, vult Lock aan. Vlotstaal, een las- en constructiebedrijf, gespecialiseerd in gecertificeerd lassen, constructie, en metaalbewerking, kan door een hogere output dankzij robotlassen de concurrentie met lage lonen landen aan gaan. Andere voordelen die worden benoemd zijn een constante en hoge kwaliteit, goede planbaarheid enheel belangrijk, minder lichamelijk belastende werkzaamheden voor de werknemers. Vlotstaal start het nieuwe jaar met de introductie van het: ‘Label Sterk Robotlaswerk’

Professionaliseren

“De veranderingen en professionalisering binnen de organisatie waren achter de schermen heel duidelijk merkbaar. Het afgelopen jaar heeft Vlotstaal wederom geïnvesteerd in lasrobots om de blijvende stroom opdrachten adequaat en volgens de eisen af te werken. We hebben in 2015 al gemerkt dat het zijn vruchten afwerpt bij een aantal opdrachtgevers. Met het label ‘Sterk Robotlaswerk’ willen we dit in 2016 verder doorvoeren”, aldus mede-ondernemer Gerrit Vlot. Momenteel maken vier robots samen met drie medewerkers producten waarbij de robots al het laswerk verrichten en de mensen slechts de logistieke en controlerende taken verrichten. Bij de laatste uitbreiding heeft Vlotstaal gekozen voor lasrobots van OTC met vier vrije externe manipulators.  Door de opstelling van de robots kunnen ze gezamenlijk grote producten lassen met afmetingen van 2 m x 2 m x 3 m. Vlotstaal geeft aan dat met enkele aanpassingen ook nog grotere producten te lassen zijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven