Verbeterde profileerslijpschijf Lach Diamant • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verbeterde profileerslijpschijf Lach Diamant

De nieuwe profileerschijf voor het slijpen van schroefdraad in hardmetaal.

Lach Diamant heeft de profileerslijpschijf verder ontwikkeld. De nieuwe Lach Diamant contour-profiled schijven halen een hogere productiviteit, een nog langere standtijd én ze halen zelfs bij het slijpen in vol materiaal toleranties van 0,005 mm. Ten opzichte van met kunsthars gebonden slijpschijven liggen productiviteit en standtijd fors hoger.

Het Duitse Lach Diamant introduceert de nieuwe lijn diamantschijven in het jaar waarin het 95-jarig bestaan van het bedrijf gevierd wordt.  De contour-profiled metaalgebonden diamant- en CBN-slijpschijven zijn gebaseerd op de super metaalverbindingen van de producent. Met de nieuwe generatie zet het bedrijf echter een flinke stap vooruit als het gaat om de standtijd van de schijven en de toleranties. Zelfs bij diepslijpen kan bijna elk profiel worden geslepen, met nauwkeurigheden tot 5 µm.

Herhaalnauwkeurigheid na het naslijpen

Lach Diamant slijpt deze schijven in eigen huis na. Hierna garandeert de fabrikant de herhaalnauwkeurigheid van het oorspronkelijk geslepen profiel. Met deze nieuwe slijpschijf richt het bedrijf zich met name op de fabrikanten van hardmetalen en HSS freesgereedschappen, producenten van keramische gereedschappen en onderdelen als extruders. Met een voeding van 25 mm/min gaat de schijf direct 3 mm diep in het hardmetaal. Dat resulteert in een slijptijd van 2 minuten en 40 seconden. Een vergelijkbare schijf waarvan de slijpkorrels met kunsthars zijn verbonden, doet er 55 seconden langer over. De eerste schijf hoefde pas na 2300 producten nageslepen te worden.

95-jarig bestaan

Het Duitse Lach-Diamant bestaat dit jaar 95 jaar. Met de ontwikkeling van de polykristallijne diamant slijpschijven, is sinds eind jaren 50 veel technologische vooruitgang mogelijk gemaakt; niet alleen in de automobielindustrie, ook in luchtvaart en windenergie en tal van andere sectoren. Op de EMO 2017 (18 – 23 september in Hannover) laat de fabrikant zien hoe de diamant slijpschijven technologische innovaties hebben versneld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven