VDL Groep neemt GL Plastics over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VDL Groep neemt GL Plastics over

VDL Group heeft GL Plastics overgenomen. De activiteiten van deze specialist in kunststofspuitgieten sluiten goed aan bij de activiteiten van VDL Groep op het gebied van kunststoffen. Alle 60 medewerkers van GL Plastics blijven werkzaam bij het bedrijf dat gevestigd is op Science Park Eindhoven in Son, meldt VDL. GL Plastics gaat verder onder de naam VDL GL Plastics.

GL Plastics is in 1989 opgericht door Gerard van der Leegte, broer van Wim van der Leegte. Het bedrijf is specialist in hoogwaardig geautomatiseerd spuitgietwerk en bedient vooral klanten in de automobielindustrie, de medische industrie en klimaatbeheersing. De jaaromzet van GL Plastics bedroeg in 2021 15 miljoen euro.

Naast het spuitgieten van kunststof spuitgietproducten, verzorgt het bedrijf voor veel van zijn klanten ook assemblagewerkzaamheden, opslag en levering van de producten.

Bij GL Plastics wordt gewerkt met nauwkeurige specificaties, productgewichten van bijna 0 gram t/m 4.000 gram en seriegroottes van een paar duizend tot een paar miljoen op jaarbasis.

VDL Groep beschikt met zijn werkmaatschappijen VDL Parree, VDL Kunststoffen, VDL Wientjes Emmen, VDL Wientjes Roden en VDL Fibertech al over een sterke positie in kunststoffen.

‘Gezamenlijk verder uitbouwen’

“De overname door VDL stelt ons in staat om onze internationale klanten nog beter te bedienen en gezamenlijk verder uit te bouwen”, stelt directeur Bert van der Velden van GL Plastics die uitkijkt naar de samenwerking met VDL Groep.

“Door onze focus op kwalitatief hoogwaardig en geautomatiseerd spuitgietwerk biedt de overname ons ook nieuwe kansen bij klanten van VDL.”

GL Plastics is sterk in metaal-kunststofcombinaties. “Daarin willen we ons verder ontwikkelen”, vervolgt hij. “De metaalexpertise bij VDL Groep gaat ons daarbij zeker helpen.”

“Voor onze medewerkers betekent deze overname dat onze continuïteit en ons toekomstperspectief als onderdeel van de VDL-familie worden versterkt. Daarnaast zijn we met VDL Groep beter in staat om te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en middelen.” Van der Velden verkoopt zijn eigen aandelenbelang.

‘Hoogwaardig maakbedrijf’

 “Wij zijn verheugd dat we een mooi, hoogwaardig maakbedrijf zoals GL Plastics aan VDL Groep kunnen toevoegen”, zegt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

“Doordat de competenties van GL Plastics naadloos aansluiten bij die van VDL zien we met deze overname volop synergievoordelen.”

GL Plastics heeft tot maart 2015 samen met GL Precision onderdeel uitgemaakt van GL Group. GL Precision werd vanaf dat moment onderdeel van VDL Groep en omgedoopt tot VDL GL Precision.

Dit hightechbedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van complexe en fijnmechanische onderdelen en modules, onder andere voor de halfgeleiderindustrie, lucht- en ruimtevaart en optische industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven