Ga naar hoofdinhoud

Van Raam neemt Klaassen Parts over

Van Raam uit Varsseveld heeft Klaassen Parts uit Gendringen overgenomen. Het bedrijf krijgt de naam Your CNC Solutions en zal zich toeleggen op seriematig en enkelstuks draai- en freeswerk. Personeel en machines van Klaassen Parts verhuizen voor eind 2022 naar het bedrijf in Varsseveld. Your CNC Solutions wordt een zusterbedrijf van Van Raam.

Van Raam is fabrikant van speciale en aangepaste fietsen. Het eigen bedrijfsonderdeel dat draai- en freeswerk verricht, wordt met de overname uitgebreid. Eerder maakte Van Raam uitsluitend onderdelen als assen en stuurstangen voor de eigen fietsen. Door de overname kan nu voor diverse opdrachtgevers gewerkt worden.

Beter inspelen op toenemende vraag

Door samen te gaan, kunnen de draai- en freesbedrijven beter inspelen op de toenemende vraag. Die vraag stijgt doordat producten en onderdelen die in Azië worden gemaakt steeds langere levertijden hebben en ook duurder worden.

Op deze manier worden producten en onderdelen uit Europa weer aantrekkelijker, waardoor steeds meer bedrijven kiezen voor uitbesteding dichter bij huis.

Your CNC Solutiuons heeft 7 werknemers in dienst. Naast het huidige machinepark van Klaassen maakt Your CNC Solutions ook gebruik van de bestaande machines en vakmensen van Van Raam.

Begonnen in schuurtje

Theo Klaassen begon in 1978 in een schuurtje achter het huis met het maken van gereedschappen. Al snel werd een modern bedrijfspand gebouwd. Zoon Guido Klaassen kwam in 2006 in het bedrijf. Zijn passie ligt in het maken van nauwkeurige onderdelen met behulp van CNC-machines.

Dit resulteerde in een snelle modernisering van het machinepark door de aanschaf van CNC-frees- en -draaimachines en uitbreiding van activiteiten. In 2019 is de bedrijfsnaam veranderd in Klaassen Parts, voor een betere profilering in de markt.

Breed activiteitenpakket

Het bedrijf doet overigens meer dan CNC-draaien en -frezen. Ook vlakslijpen, volautomatisch serie zaagwerk, spiebaan brootsen, lassen, harden, assembleren, samenstellen van sub-assemblies en 3D-construeren zitten in het activiteitenpakket.

Afnemers zitten in sectoren als auto- en motorsport, recreatieve luchtvaart, engineering/prototypebouw, algemene machinebouw, elektronica, energie en voedingsmiddelen.

Het nieuwe bedrijf zal de huidige klanten van Klaassen blijven beleveren. Dominik Tempels van Van Raam is de nieuwe bedrijfsleider. Guido Klaassen gaat zich bezighouden met het innoveren en met nieuwe technische mogelijkheden.

Lees ook:

Van Krijl en Klaassen kiezen voor Hedelius (28 november 2014)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven