Ga naar hoofdinhoud

Van Krijl en Klaassen kiezen voor Hedelius

(V.l.n.r.) Edwin Smeenk (verkoop Promas), Berry van Krijl (directeur Van Krijl Metaalbewerking) en programmeur John Casteren bij de nieuwe aanwinst (foto’s: Hans Koopmans/Promas)

Vrij kort na elkaar hebben twee Nederlandse metaalbedrijven een bewerkingscentrum uit de RS-serie van de Duitse fabrikant Hedelius in gebruik genomen. Meest in het oog springende kenmerk is de combinatie van een vaste machinetafel én een draaizwenkunit voor vijfassige, simultane verspaning binnen één bewerkingsruimte.

De combinatie is op verschillende manieren uitgewerkt. Van Krijl Metaalbewerking uit het Noord-Brabantse Langenboom koos voor de RS 100 KLM uitvoering met een opspanvlak van 3100 mm x 1000 mm terwijl Klaassen Gereedschappen uit het Gelderse Gendringen de voorkeur gaf aan de kleinere RS 505 K18. Hedelius wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas te Maasbree.

Guido Klaassen bij de RS 505 K18 van Hedelius; in zijn handen houdt hij een uit één stuk aluminium gefreesd complex onderdeel (luchtinlaat van een Porsche 356) dat op de machine is vervaardigd.
Guido Klaassen bij de RS 505 K18 van Hedelius; in zijn handen houdt hij een uit één stuk aluminium gefreesd complex onderdeel (luchtinlaat van een Porsche 356) dat op de machine is vervaardigd.

Van Krijl overbrugt met de begin april geleverde machine de kloof tussen de kleinere bewerkingscentra met een X-as bereik tot 1250 mm en een groot bewerkingscentrum dat tot 4.000 mm gaat. Klaassen Gereedschappen had een iets andere motivering voor de aanschaf van een RS-machine. Voor  Klaassen telde ook het ’twee-in-een’-concept, de combinatie van een vijf- met een drie-asser. Maar terwijl bij de door Van Krijl aangeschafte machine sprake is van twee beurtelings inzetbare bewerkingscompartimenten, kunnen deze bij de RS 505 K18 worden samengevoegd.

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze Hedelius machines. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven