Valk Welding wisselt TIG-MIG toorts automatisch • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Valk Welding wisselt TIG-MIG toorts automatisch

Valk Welding presenteert tijdens de TechniShow een lasrobot met een automatische lastoortswisseling (foto: Valk Welding)

Valk Welding laat op de TechniShow een lasrobot zien op een E-vormige frame-opstelling die volautomatisch van toorts wisselt. De automatische lastoortswisseling is ontwikkeld om in een manarme productieomgeving werkstukken gerobotiseerd met zowel een MIG als TIG lasproces te kunnen lassen.

De cel met twee naast elkaar geplaatste opspanplaatsen last op de beurs twee verschillende werkstukken met beide lasprocessen.Valk Welding heeft een dergelijk concept ondermeer toegepast bij Marel Stork in Boxmeer. Op deze lasproductiecel worden 24/7 producten vanuit een magazijn door de lasrobot afgelast. Met de automatische lastoortswissel hoeft de productie niet voor een toortswissel worden onderbroken.

Lasnaadzoeken
Naast de lasrobot presenteert Valk Welding ook een Arc-Eye lasersensor op een X-,Y- systeem. De Arc-Eye lasersensor die door Valk Welding is ontwikkeld, zorgt ervoor dat de lastoorts de lasnaad exact en in realtime volgt en daarmee een hoge laskwaliteit mogelijk maakt. Lasnaadzoeken met deze lasersensor wordt dan ook steeds vaker in plaats van gaskopzoeken en draadzoeken toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven