Valk Welding start eigen Duitse vestiging • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Valk Welding start eigen Duitse vestiging

Valk Welding bij VDL Bus (foto: Steenkist Communicatie).

Valk Welding wil haar positie op de Duitse markt verder versterken met een eigen vestiging in Duitsland. De lasrobotintegrator is vanuit Nederland al sinds 2010 actief op de Duitse markt, maar de groeiende Duitse markt vraagt om een sterkere lokale aanwezigheid. Vanaf januari komt er dus een eigen GmbH voor Valk Welding in Duitsland.

“Om onze positie op de Duitse markt verder uit te bouwen willen we een eigen verkoop- en serviceorganisatie opbouwen met Duitstalige adviseurs, servicemonteurs en officemedewerkers”, zegt CEO Remco H. Valk.

Jörg Gerlitzki.

Jörg Gerlitzki zal daarvoor per 1 januari 2019 als landenmanager in dienst treden. Gerlitzki is werktuigbouwkundig ingenieur. Hij heeft jarenlange ervaring in machinebouw, lastechniek en automatisering en is zeer goed ingevoerd in de Duitse markt.

“Ons doel is in de komende 10 jaar naar 15 tot 20 medewerkers te groeien en op korte termijn een eigen vestiging met opleidingsfaciliteiten en technische ondersteuning te hebben,” vervolgt Valk.

De afgelopen jaren heeft de lasrobotintegrator en automatiseringsleverancier verschillende systemen in Duitsland geleverd aan bedrijven in ondermeer trailerbouw, machinebouw, staalbouw en toelevering.

Valk Welding

Valk Welding heeft haar hoofdvestiging in het Nederlandse Alblasserdam, en verder eigen vestigingen in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië, van waaruit aangrenzende landen worden bediend.

Het bedrijf heeft in nauwe samenwerking met de Japanse robotfabrikant Panasonic Welding Systems gebruiksvriendelijke software ontwikkeld, waarmee lasrobotsystemen offline geprogrammeerd kunnen worden. Valk Welding heeft daar eigen ontwikkelde plug-in modules aan toegevoegd. Dit om met de lasrobots “een zeer hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit realiseren,” stelt Valk.

De bijna zestig jaar jonge onderneming heeft zo’n 150 medewerkers in dienst. Het bedrijf verwacht dit jaar met de verkoop van zijn systemen en lastoevoegmaterialen een omzet van ongeveer 60 miljoen te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven