Unisign schittert in hal 13 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Unisign schittert in hal 13

Wie tijdens de EMO 2011 in Hannover via ingang West hal 13 binnenkwam, kan de stand van Unisign niet gemist hebben. Deze Nederlandse machinebouwer stond temidden van andere grote machinebouwers, maar ook tussen de twee belangrijkste wandelpaden. Vooral de portaalmachine van het type Uniport 7000 met een X-as van 12 m was een van de blikvangers.

Waar bij andere grootverspaners alleen de spil draaide of helemaal niets gebeurde, liet Unisign de grote Uniport 7000 wel bewegen. Op de machine stond een groot machinebed van LVD. Dat is ook de eindbestemming van deze grote portaal, want de machine gaat grote gietstukken bewerken voor LVD in Slowakije. De Uniport 7000 was vanaf twee wandelpaden goed zichtbaar. Veel bezoekers stopten ook bij deze machine en er werden veel foto’s van gemaakt.

 

Unisign Uniport 7000 op EMO 2011

De Uniport 7000 op de EMO imponeerde door zijn afmetingen (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor andere foto’s van de EMO 2011 in Hannover, zie onze digitale fotoreportage)

 

Het werkelijke nieuws van Unisign was aan een zijpad geplaatst. Deze Unipro 5000 was voorzien van een aantal aluminium vliegtuigonderdelen. De Unipro 5000 is een verticaal hogesnelheidsbewerkingscentrum voor vijfassige bewerkingen. Het werkbereik is 3000 mm (X) bij 800 mm (Y) en 500 mm (Z). De producten waren opgespannen op een spankubus van 2700 mm x 550 mm x 550 mm. De zwenkspil heeft een vermogen van 100 kW en maakt maximaal 25.000 omw/min.

 

Treinonderstel bij Unisign EMO 2011

Het onderstel van een treinstel mocht op veel belangstelling rekenen van de bezoekers

 

Interessant was ook de aankleding van de stand. Alex te Baerts, Sales & Marketing Manager bij Unisign: “Voorbeelden laten zien waar onze machines heengaan, spreekt veel mensen aan. De grote turbo van ABB voor scheepsmotoren imponeert vooral door zijn grootte. Het onderstel van een trein laat zien dat wij ook in die branche actief zijn. Samen met het machineframe van LVD en het aerospace onderdeel op de Unipro 5000 zien klanten dat Unisign voor een brede markt machines kan leveren.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven