Tuinte investeert fors in 24/7 Smart Machining • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tuinte investeert fors in 24/7 Smart Machining

De RS2 productiecel met een Hermle C42 bij Tuinte machinefabriek (foto: Tuinte)

Tuinte machinefabriek uit Hengevelde heeft onlangs een Hermle C42 met RS2 productiecel voor manarm produceren in een 24/7 omgeving, in gebruik genomen. Hiermee is een volgende stap in smart machining gezet.

De Hermle C42 is een vijfassig bewerkingscentrum, ideaal voor het efficiënt bewerken van complexe en nauwkeurige producten. De RS2 productiecel is uitgerust met een Kuka robot, waarin zowel product als pallethandling mogelijk is. Dit resulteert in een nog efficiëntere productie van zowel enkelstuks als series. De maximale palletgrootte bedraagt 800 x 630 mm en in de cel kunnen 45 pallets, inclusief matrijzenpallets geplaatst worden.

Het bewerkingscentrum heeft een werkbereik van 800 mm x 800 mm x 550 mm, een toerental van 18.000 min-1 en een gereedschapmagazijn van maar liefst 234 plaatsen. De machine wordt volledig CAM aangestuurd (Hypermill) en de automatiseringssoftware die de robot aanstuurt is van Soflex. Deze software kan in de toekomst gekoppeld worden aan het ERP systeem. De cel kan in de toekomst worden uitgebreid met een tweede machine, waardoor Tuinte machinefabriek nog beter en sneller kan inspelen op de wensen in de markt.

Toegevoegde waarde

Samen met de zusterbedrijven Tumakon engineering & machinebouw en TDO technical services vormt Tuinte machinefabriek de Tuinte groep. Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en heeft ruim 80 competente en gemotiveerde medewerkers. Gezamenlijk bieden zij haar opdrachtgevers een breed pakket aan keuzemogelijkheden. Van het ontwerp en de bouw van machines op maat tot aan technologisch hoogwaardige toelevering. Ook de montage, onderhoud en revisie worden in één hand gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven