Trillingsarme slijper met meer vermogen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trillingsarme slijper met meer vermogen

De lage trilling en de vermogen-gewichtsverhouding van de nieuwe LSF-29 verminderen de belasting van de gebruiker (foto: Atlas Copco Tools).

Atlas Copco Tools heeft een nieuwe serie LSF-29 slijpmachines voor oppervlaktebehandeling. Vergeleken met voorganger LSF 28 belooft het bedrijf met de 29 minimaal 20% meer vermogen en een aanzienlijk hogere productivitei. Het speciale pendellager van de nieuwe LSF-29 verlaagt de trillingswaarden en vermindert (evenals de verhouding vermogen-gewicht) de belasting van de gebruiker.

Diverse optimaliseringsmaatregelen hebben de verhouding tussen vermogen en gewicht verder verbeterd. Hierdoor worden, aldus het bedrijf, bewerkingstijden aanzienlijk verkort en de bedrijfskosten aanzienlijk verlaagd. De 1 kW schottenmotor van de nieuwe LSF-29 slijpmachines heeft een geïntegreerde toerentalregelaar die ook onder sterke druk tegen het werkstuk een constant toerental behoudt. Dit betekent dat de schuurmachines altijd op de optimale snelheid en met een maximaal rendement werken.

Goede grip

Door het ontwerp van de handgreep en de ergonomisch ontworpen veiligheidsstarter ligt een LSF-29 goed in de hand. De goede grip garandeert een betrouwbare en veilige bediening. De verlengde E-uitvoeringen hebben ook een effectieve aanvullende trillingsdemping van de spindel, die wordt geleid door een robuust drievoudig kogellager. De rubberen behuizing in de buurt van de spindel draagt bij aan een soepele werking. “Gebruikers van een LSF 29 kunnen hun taken met minimale inspanning snel en efficiënt uitvoeren.”

Zonder ‘dansen’

Het speciale pendellager verlaagt de trillingswaarden aanzienlijk, onder de stroomgrenswaarde van 2,5 m/s² volgens EU-richtlijn 2006/42/EG. Bovendien maakt het pendellager het mogelijk om de frezen makkelijker te geleiden, waardoor het ‘dansen’ van de gemonteerde punten op het werkstukoppervlak praktisch onmogelijk is, stelt Atlas Copco Tools.

De in totaal 17 staven- en rechte slijpmachines van de LSF-29 serie bestrijken vrijwel alle toepassingsgebieden in de metaal- en materiaalverwerking in verschillende lengtes en korte behuizingsvarianten en met toerentallen van 3.000 t/min tot 25.000 t/min.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven