Ter Hoek start eigen toolmakerij • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ter Hoek start eigen toolmakerij

Precision electro chemical machining (still uit video Ter Hoek Vonkerosie)

Ter Hoek Vonkerosie in Rijssen begint met een eigen gereedschapsmakerij om zelf de ontwerpen van PECM-gereedschappen te gaan maken. De huidige doorlooptijden bij het uitbesteden zijn te lang, vindt directeur Gerrit ter Hoek. Hij gaat hiervoor een 3-assige CNC-freesmachine van het Chinese Jingdiao aanschaffen; de eerste in de Benelux.

“Iedereen doet zijn best, maar als we nu de tekening brengen en het werk is over 4 weken af, mogen we blij zijn”, vertelt hij in Made in Europe.

Een eigen precisie freesmachine geeft het bedrijf snellere doorlooptijden en de flexibiliteit om snel nog wat kleinere wijzigingen aan de gereedschappen voor PECM-technologie (precision electro chemical machining) aan te brengen.

“Als we nu een PECM-elektrode willen wijzigen, moeten we dat via zinkvonken doen, nogal omslachtig. Dat willen we op de freesmachine binnen een dag doen.”

Eerste Jingdiao in Benelux

Hij schaft voor het freeswerk een 3-assige CNC-freesmachine aan van Beijing Jingdiao. Het wordt daarmee de eerste machine die de Chinese machinefabrikant in de Benelux plaatst en een van de eerste machines in Europa.

De freesmachine wordt overigens alleen ingezet voor prototypes en het opstarten van nieuwe producten; niet voor seriewerk. Ter Hoek maakt de prototypes eerst in eigen huis om het proces onder controle te krijgen. Daarna wordt het seriewerk uitbesteed.

Lees ook:

Jingdiao via Machinno naar Nederland (23 november 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven