TechniShow gaat in maart niet door • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

TechniShow gaat in maart niet door

TechniShow, de vakbeurs voor productietechnologie, verschuift naar 30 augustus tot en met 2 september 2022. FPT-Vimag, eigenaar van de TechniShow, en de Koninklijke Jaarbeurs als organisator hebben dit in nauw overleg besloten. Ook ESEF Maakindustrie, de vakbeurs voor engineering, productontwikkeling en toelevering, verschuift naar deze data.

Beide beurzen stonden gepland in maart 2022, maar vanwege de lange levertijden van machines in combinatie met de onzekerheid over de duur van de huidige Covid-19 maatregelen van de overheid, is dit besluit nu al genomen.

“FPT-Vimag organiseert al 65 jaar een succesvolle TechniShow voor de leden en de sector. In 2022 zullen we dat opnieuw doen, rekening houdend met de overheidsregels en veiligheid van onze mensen”, aldus André Gaalman, voorzitter van FPT-Vimag.

”Teveel onzekerheid’

“We merkten gezien de lange levertijden voor de beurzen teveel onzekerheid in de markt over de TechniShow en de ESEF Maakindustrie in maart”, zegt Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs. ”Gelukkig kunnen we goed verplaatsen naar een datum in het najaar van 2022.”

‘Meer garantie’

Beide sectoren zitten, aldus Arp, in de lift en willen gezien de enorme kansen in de sector elkaar echt weer live zien. Met de verplaatsing hebben we zeker meer garantie dat we een show kunnen neerzetten waar alles goed te bewonderen is en het goede gesprek ook ongedwongen kan plaatsvinden.” 

ESEF Maakindustrie

Ook ESEF Maakindustrie verschuift naar 30 augustus tot en met 2 september 2022.

“Nu het besluit nemen om de ESEF Maakindustrie en TechniShow te verplaatsen, getuigt van realiteitszin en ook moed”, zegt Richard Schuitema van de Koninklijke Metaalunie.

‘Later wél veilig’

”Het geeft tegelijk meer zekerheid aan de exposanten dat zij op een later moment wel op een veilige manier aan de beurs kunnen deelnemen en hun relaties kunnen ontvangen”.

De Jaarbeurs bekijkt per beurs of evenement, in nauw overleg met de overheid, of de bijeenkomst veilig kan plaatsvinden.

Meer informatie:

TechniShow en ESEF Maakindustrie geven informatie voor exposanten en bezoekers hoe de beursorganisaties de verschuiving faciliteren. Ook de Jaarbeurs geeft informatie op dit gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven