Surplex opent vestiging in Nederland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Surplex opent vestiging in Nederland

Surplex-hoofdkantoor in Düsseldorf (foto: Surplex).

Surplex wil zijn marktpositie in Nederland aanzienlijk uitbreiden. Daarom opent het industriële veilinghuis voor onder meer gebruikte metaalbewerkingsmachines ook een Nederlandse vestiging. Surplex is nu vertegenwoordigd in 12 Europese landen, waaronder Italië, Spanje en Frankrijk. Dat heeft het management bekendgemaakt in het hoofdkantoor in Düsseldorf.

Met de opening van een vestiging in Nederland verwacht het bedrijf extra groei voor de hele organisatie te genereren.

Behalve een veilingplatform biedt Surplex opdrachtgevers en kopers ook een service aan die het mogelijk maakt om via het platform machines onderhands te kopen en verkopen. Deze service is de afgelopen jaren uitgebreid tot een ISO-gecertificeerde dienstverlening.

Totaalpakket

Surplex geeft persoonlijk advies, stelt taxatierapporten op en waardeert machines. Na de aankoop draagt de organisatie zorg voor demontage-, transport-, douane- en betalingsfaciliteiten. “Op deze manier kan Surplex een aantrekkelijk totaalpakket aanbieden, zowel online als offline.”

“Andere online industriële veilinghuizen in Europa schieten veelal te kort op het gebied van service en diensten na verkoop”, stelt het veilinghuis. “Aan de andere kant bestaan er veel klassieke machinehandelaren die sterk zijn in dienstverlening, zonder dat ze gebruik kunnen maken van een succesvol online veilingplatform.”

Explosieve groei

Surplex stelt al direct het beste van deze werelden bij elkaar te hebben gebracht en maakte op deze manier een explosieve groei mee. Van 2009 tot 2019 is het aantal medewerkers van 15 naar ruim 200 gestegen. Hun omzet steeg tot circa 100 miljoen euro.

In 2013 volgde de stap naar internationalisering. In Italië werd met Surplex S.R.L. de eerste vestiging buiten Duitsland opgericht. Stapsgewijs volgden steeds meer kantoren in andere landen in Europa met Surplex Nederland als nieuwste vestiging.

16 talen

Kern blijft veilingplatform surplex.com/nl, dat beschikbaar is in 16 talen en jaarlijks meer dan 55 miljoen pageviews registreert. Vorig jaar werden er meer dan 500 online veilingen georganiseerd, waarbij meer dan 55.000 lots werden verkocht.

Op de eigen klantenservice van Surplex kunnen kopers in hun eigen taal terecht, want daar worden meer dan 20 verschillende talen gesproken.

Het bedrijf stelt op nummer 1 in Europa te staan, voor het veilen van gebruikte machines voor metaal- en houtbewerking maar ook voor overige industriële sectoren. De machines zijn afkomstig uit faillissementen, bedrijfsliquidaties, sluitingen of modernisering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven